Legatul - Principala dispozitie cuprinsa in testament de Diana Geanina Ionas

Legatul - Principala dispozitie cuprinsa in testament de Diana Geanina Ionas
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Pagini: 252
Format: A5
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezenta lucrare reprezinta o analiza complexa a legatului ca principala dispozitie cuprinsa in testament, atat din perspectiva teoretica, cat si din perspectiva practica. Lucrarea se adreseaza studentilor Facultatii de Drept, absolventilor, teoreticienilor, dar si practicienilor si, in special, notarilor publici, abordand problematica in conformitate cu prevederile Codului civil in vigoare, prin raportare la legislatia altor state si in conformitate cu prevederile Legii nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Lucrarea poate constitui un instrument util atat in domeniul cercetarii stiintifice, cat si in activitatea practica a profesionistilor dreptului, in special, cea a notarilor publici.

Volumul „Legatul – principala dispozitie cuprinsa in testament”, semnat de Diana-Geanina Ionas, dezbate liberalitatea in functie de criteriul formal – un act juridic supuse unor reguli speciale de forma –, in functie de criteriul obiectiv – un act juridic civil care asigura beneficiarului un avantaj patrimonial fara a da nimic in schimb – si in functie de criteriul subiectiv – un act juridic caracterizat de intentia liberala a dispunatorului. Toate acestea descriu impreuna liberalitatea ca act juridic bilateral sau ca act juridic unilateral, care se concretizeaza sub forma testamentului sau a donatiei. Astfel, autoarea descrie in amanunt testamentul, ca suport juridic al legatului, abordand teme precum validitatea, executia, dispozitiile, revocarea si caile procedurale de infaptuire a acestora. In lucrarea de fata, regasim toate detaliile legate de aspectele de procedura succesorala necesare punerii in aplicare a dispozitiilor existente in testament, dar si despre mostenire si mostenitori, dezbatute prin prisma dreptului roman, dreptului francez, dar si a dreptului intern actual.

Luciana Raducanu


ISBN: 978-606-39-0610-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.