Zile impreuna cu el

Zile impreuna cu el
Preț: 32,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cartea autorului Colette Khouri „Zile impreuna cu el" de la editura PROEMA

Romanul siriencei Colette Khouri vine din acea “regiune” a literaturii care este acoperita de lumea araba si a fost receptat, in momentul aparitiei sale (1959), fie la modul elogios, fie cu o virulenta critica, din perspectiva careia  cartea a fost etichetata drept “scandaloasa” si sfidatoare a randuielilor sociale si a cutumelor tabuizate din intimitatea comunitatii orientale islamice a epocii. Totusi, in ambele situatii, romanul a fost inregistrat ca un veritabil punct de rascruce si un moment de referinta in evolutia prozei arabe, in general si a celei feministe arabe, cu precadere, cunoscand mai multe traduceri in limbi de circulatie internationala (franceza, engleza, italiana s. a.) si mentinandu-si, si astazi, puterea de atractie si statutul de “bestseller” al romanului sirian si arab modern.

Editat pentru prima data in limba romana, in elaborarea lucrarii s-a folosit versiunea originala, in limba araba, a romanului publicat la Editura Dar Al-Kutub, Beirut, 1959.


Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 264
Format: 15x23

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.