Wentzel van Huyssteen, Singuri pe lume? - Unicitatea omului in stiinta si teologie

Wentzel van Huyssteen, Singuri pe lume? - Unicitatea omului in stiinta si teologie
-25%
Preț: 43,35 lei
57,80 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

„Wentzel van Huyssteen demonstreaza elegant cat de satisfacator de complementare pot fi, la urma urmei, viziunile stiintifica si teologica asupra evolutiei. Intr-o maniera de adevarat maestru, el evoca misterul originilor omului prin fabuloasa prisma a stravechii si uimitoarei arte din pesterile paleoliticului.“
(IAN TATTERSALL— Muzeul American de Istorie Naturala)

„Singuri pe lume? este un important pas inainte in discutia despre stiinta si religie. J. Wentzel van Huyssteen sapa adanc in antropologie si arheologie, pentru a intelege cum functioneaza mintea omului si a prezenta intr-o noua lumina o chestiune teologica esentiala: ce inseamna a fi facut. Este o carte pe care ar trebui s-o citeasca atat credinciosii, cat si cei care nu cred.“ (MICHAEL RUSE— Universitatea Statului Florida)

„O discutie valoroasa si necesara despre unicitatea omului, provocata de un teolog de frunte si un bun cunoscator al progreselor stiintifice in materia originilor omului.“ (KEITH WARD— Universitatea Oxford)

Teologul si filosoful de origine sud-africana Jacobus Wentzel vrede van Huyssteen (n. 1942) s-a stabilit in Statele Unite ale Americii in 1992, devenind primul titular al Catedrei de Teologie si Stiinte„James I. McCord“ a Seminarului Teologic de la Princeton. Este master in Filosofie al Universitatii din Stellenbosch (Africa de Sud) si doctor in Teologie Filosofica al Universitatii Libere din Amsterdam, specializat in filosofia stiintei si epistemologie religioasa.

Din 1972 pana in 1991, a fost seful Catedrei de Religie de la Universitatea din Port Elizabeth (Africa de Sud) si a publicat numeroase articole si cartea Theology and the Justification of Faith: Constructing Theories in Systematic Theology (1989), distinsa cu Premiul Andrew Murray si cu Premiul Venter pentru Excelenta Academica.

Din septembrie 2000, face parte din comitetul de consilieri ai Fundatiei John Templeton.
Profesorul Van Huyssteen este membru al mai multor comitete si societati academice nationale si internationale: al Comitetului de Conducere al Sectiei de Religie si Stiinta a Academiei Americane de Religie; al Societatii Teologice Americane; membru pe viata al societatii Clare Hall de la Universitatea Cambridge; membru pe viata al Centrului de Cercetare Teologica de la Universitatea Princeton; membru fondator al Societatii Internationale de Stiinta si Religie; al Comitetului Director al Institutului Metanexus.

Este membru al comitetelor editoriale ale revistelor de specialitate: American Journal of Theology and Philosophy, Nederduits Gereformeerde Teologiese Tydskrif si Journal of Theology and Science si a publicat in 2003, la editura MacMillan, Encyclopedia of Science and Religion, in 2 volume.

Pana in aprilie 2004, cand a sustinut la Universitatea din Edinburgh ciclul de Conferinte Gifford, publicate in acest volum, a conferentiat in Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Franta, Polonia, Danemarca, Suedia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Italia, Rusia, Japonia, Hong Kong, China si Coreea de Sud.
J. W. V. Van Huyssteen este si cel dintai laureat, in 2007, al Premiului Andrew Murray / Desmond Tutu pentru Teologie.


Nr. de pagini: 504
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.