Viziunea vizuinii

Viziunea vizuinii
-10%
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Jocul din Viziunea vizuinii este jocul cu sansa literaturii de a fi citita ca literatura intr-o epoca dominata de lectura suspicioasa.

"Jocul din Viziunea vizuinii este unul complicat si riscant: joc cu ipostazele personajelor, in continua metamorfoza, devenire si fuga, joc cu inserturile tematice grave si referintele savante, care razgandesc firul povestii, joc cu conventiile compozitionale de gen si specie, joc cu sensurile cuvintelor si, pana la urma, joc cu sansa literaturii de a fi citita ca literatura intr-o epoca dominata de lectura suspicioasa.

Viziunea vizuinii exploreaza o lume a aspirantilor la gloria artistica, in registru buf, radicalizand efectul de gratuitate. Tinta predilecta a ironiilor ramane, desigur, tot codul oficial din anii '50 si inceput de '60. In decor silvestru si cu identitati zoomorfe, personajele participa la un cenaclu condus de o autoritate pur birocratica, se lanseaza in denunturi si isi fac la comanda autocritica, mediteaza asupra artei angajate si compun versuri pe schema data, citesc din datorie patriotica romane cu titluri <> precum Victimele exploatarii s. a. m. d."

 Sorina Sorescu

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.