Victor Chirea, Fragmentarea Sufletului. Consecintele acesteia si reintegrarea partilor pierdute

Victor Chirea, Fragmentarea Sufletului. Consecintele acesteia si reintegrarea partilor pierdute
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

"Cartea trateaza problematica traumei dintr-o perspectiva spirituala, oferind si cateva modalitati de vindecare. In urma unui eveniment traumatizant (decesul unei persoane dragi, accidente, situatii de abuz sau violenta, etc.) sufletul se poate„sparge” in mai multe bucati rezultand mai multe parti care traiesc cu iluzia separarii fata de sufletul primar. Aceasta este fragmentarea sufletului. Procesul invers se numeste reintegrarea sufletului si se refera la diversele modalitati terapeutice de „chemare” a fragmentelor de suflet si aducerea lor impreuna in moduri in care sa fie de folos cresterii spirituale.

Cartea este presarata cu numeroase exemple din practica mea terapeutica fiind prezentat si un studiu de caz mai detaliat de regresie in vieti anterioare, folosind metoda Past Life Therapy. Ofer si o comparatie fata de Timeline Healing, o alta abordare pe care o folosesc in practica personala, adaugand aici si elemente de fizica cuantica.
Exista un capitol intreg dedicat psihopatologiei produsa de fragmentarea sufletului, redat intr-o maniera interdisciplinara, impletind conceptia clinica oferita de Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale (DSM IV) cu viziunea spirituala asupra tulburarilor, redata de psihologia transpersonala.

In final impartasesc cititorilor cateva din calatoriile mele spirituale in locuri cum ar fi Nepalul (o retragere intr-o manastire tibetana), in Brazilia la Joao de Deus, in Israel la sfantul mormant sau in India la maestrul Sai Baba, ca modalitati naturale de reconectare si reintegrare a partilor de suflet ratacite."    Victor Chirea

Fragment din carte:
„Unul dintre cele mai intalnite moduri prin care sufletul se poate fragmenta este prin negare. In confruntarea cu o experienta foarte intensa, care depaşeşte capacitatile normale de integrare ale Eului, sufletul alege de cele mai multe ori sa faca fata acestei situatii scindand partea traumatizata din sine si evitand-o in mod intentionat. In timp, acel aspect din Eu este uitat si trimis in inconstient, iar la momentul mortii acel suflet nu va fi constient de partile reprimate, carora le-a fostîmpiedicata exprimarea. Astfel, aspectul sanatos va merge imediat spre lumina, lasand in urma, in planurile astrale inferioare, fragmentele suprimate care nu au suficienta energie pentru a reveni in taramurile de vibratie mai ridicate.”

Cuprins

1. Delimitari conceptuale
Fragmentarea sufletului
Divizarea sufletului
Aspectele Sinelui: Sufletul, Spiritul si Egoul
Cele 6„corpuri” ale Sinelui: fizic, emotional, mental, astral, eteric, cauzal
Despre karma

2. Tipurile si cauzele fragmentarii sufletului
Tipuri de fragmentare a sufletului
Cauzele ce ne produc fragmentarea sufletului
– Trauma
– Mortile neasteptate ce survin fulgerator
– Negarea emotionala
– Relatiile dezechilibrate cu atasamente emotionale puternice

3. Psihopatologia asociata fragmentarii sufletului
Nevroza, psihoza si tulburarile de personalitate
Tulburarea de personalitate multipla
– Mai multe suflete ce folosesc acelasi corp
– Atasamentul, Obsessor si Pseudo-obsessor
Tulburarea de personalitate bipolara
Exemplu integrativ de terapie prin regresie

4. Reintegrarea sufletului
Procesul de iertare si eliberare
Psihoterapia
Past Life Therapy
Timeline Healing Technique
Locurile speciale ce contribuie la reintegrarea sufletuluiAnul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 114

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.