Viata cotidiana si sarbatorile familiei regale de la Carol I la Mihai I

Viata cotidiana si sarbatorile familiei regale de la Carol I la Mihai I
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Dinastia Romana a fost intemeiata de un principe prusac, crescut si educat in spiritul disciplinei militare, ceea a impus Regatului balcanic o anumita rigoare in vizibila contradictie cu lejeritatea stilului de viata levantin. Apoi, alianta sa matrimoniala cu regina-scriitoare Carmen Sylva a insemnat deschiderea spre artele frumoase, o constanta a Familiei Regale perpetuata pana in zilele noastre, iar epopeea europenizarii tarii a fost realizata de cuplul atipic alcatuit din Ferdinand si Maria. Carol al II-lea, cu toate excentricitatile sale, a ramas, totusi, in istorie si ca un „Voievod al culturii”, in vreme ce Mihai I si Ana au stiut sa cultive inclusiv in amara perioada a indelungatului exil un stil de viata cu adevarat royal, marcand bornele decisive ale eroismului bunului gust.

-    Carol I si Elisabeta („Carmen Sylva”), de la rigoarea prusaca si disciplina cazona la exuberanta unei mari iubitoare de arta

-    Ferdinand si Maria sau deplina modernizare a Romaniei in drum spre un lifestyle occidental

-    Carol al II-lea, barbatul sarmant si Strajerul bombastic

-    Regina Mama Elena, o mare doamna

-    Principele Nicolae, rebel fara cauza

-    Ciudata Principesa Elisabeta, cantand Mozart la pian pana-n zori

-     Mihai I si Ana, solemnitatea discretiei si a cumpatarii practicata de partizanii unor patimi superioare

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0627 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.