Urgente ginecologice obstetricale neonatologice

Urgente ginecologice obstetricale neonatologice
-8%
Preț: 42,50 lei
46,20 lei (-8,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Ginecologie

DESCRIERE

Cuvant inainte:

Viata si sanatatea oamenilor care se adreseaza medicilor in situatiile de urgenta depind de recunoasterea rapida a patologiei, de promtitudinea interventiei si de conduita terapeutica tintita.

Acestea sunt aspecte pe care le abordeaza aceasta carte.

Prezentare: Aceasta lucrare, gandita ca o carte de buzunar, vine in sprijinul tuturor celor de care depinde recunoasterea rapida a patologiei ginecologice, obstetricale, neonatologice si perinatologice in vederea unei interventii cat mai prompte si a unei conduite terapeutice tintite. Ultimul capitol serveste ca o posibilitate de consultare in situatiile de incertitudine, fiind descrise urgente din alte specialitati care trebuie diferentiate diagnostic. Cartea tine seama de nivelul actual de cunostinte, dar lasa la sfarsitul ei un spatiu liber pentru completari personale la metodele de tratament aparute intre timp. Imaginile color au fost introduse in text acolo unde ele servesc cel mai bine unei orientari rapide asupra nucleului problemei. Intreaga lucrare este conceputa atat de succint si concentrat, incat nu determina pierderi de timp importante, fiind orientata prin excelenta spre partea practica medicala.

Cuprins: Urgente ginecologice: Inflamatii. Hemoragii. Urgente in tratamentul carcinoamelor. Stari de soc. Urgente obstetricale: Antepartum. Intrapartum. Postpartum. Urgente neonatale: Resuscitarea neonatala. Afectiuni cardiorespiratorii. Afectiuni neurologice. Infectii. Urgente metabolice. Urgente chirurgicale. Proceduri in urgentele neonatale. Afectiuni care apartin altor specialitati si sunt semnificative din punct de vedere al diagnosticului diferential: Afectiuni gastro-intestinale. Afectiuni urologice. Tulburari de coagulare. Tulburari de metabolism. Afectiuni neurologice. Peripartum.

Adresabilitate: Medici ginecologi, obstetricieni, neonatologi, specialisti in medicina de urgenta, rezidenti, studenti.

Autorii: Peter Czekelius, Livia Ognean, Andrada Schneider

Nr. de pagini: 360
Nr. figuri color: 36
Anul aparitiei: 2009
Formatul cartii: 16/54x84
Autori: Peter Czekelius, Livia Ognean, Andrada Schneider

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.