Tratate alchimice fundamentale, volumul I

Tratate alchimice fundamentale, volumul I
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:

DESCRIERE

La modul esential, se poate spune ca Alchimia, ca stiinta universala oculta a transformarii evolutive, este o veritabila sinteza a tuturor cailor spirituale autentice, intrucat ea se regaseste intr-o forma sau alta si sub un nume sau altul in aproape orice context initiatic.
Se spune adesea ca obiectul Alchimiei este transformarea metalelor in aur. Trebuie sa avem insa in vedere ca limbajul alchimic este prin excelenta un limbaj simbolic, aceasta facand ca intelegerea justa a textelor alchimice sa implice o abordare multidimensionala a sensurilor lor, abordare ce depinde desigur in mod direct de nivelul de constiinta si de evolutie launtrica al cititorului.
Spre exemplu, pentru Alchimia asa-zis „interioara” (acea forma a Alchimiei al carei „obiect” este chiar fiinta si constiinta alchimistului), „aurul” simbolizeaza cunoasterea suprema sau constiinta divina a fiintei umane, care trebuie „extrasa” din starile inferioare in care se afla (sau altfel spus, cu care ea se identifica) in mod obisnuit. Aceste conditii existentiale inferioare, impure si marginite, constituie in Alchimia interioara „metalele inferioare”, ele fiind echivalate si cu diferitele grade de „impuritate” ale „aurului”, ce trebuie sa fie rand pe rand eliminate (prin procedee alchimice speciale) pentru ca astfel constiinta alchimistului sa ascensioneze (si totodata sa se identifice) gradat cu natura ei divina, absoluta si suprema („aurul”).
Aceasta lucrare urmareste sa prezinte cititorilor romani cateva dintre textele fundamentale ale Alchimiei occidentale. Pentru fiecare tratat, ne-am limitat sa oferim doar o scurta prezentare introductiva, in special din punct de vedere istoric si stiintific, pentru a evidentia astfel suficient de multe aspecte care sa demonstreze fara putinta de tagada ca rezultatele obtinute de unii Mari Adepti pe aceasta Cale Regala care este Alchimia sunt strict autentice si au fost confirmate din surse de o probitate incontestabila.

Autori:  Nicolae Catrina & Octavian Cret

Nr. Pagini: 498
Format: A5 (14.8 x 21cm)
ISBN general: 978-606-92374-2-7
ISBN vol I: 978-606-92374-3-4

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.