Tratat teoretic si practic de contencios administrativ. Volumul II - 2021

Tratat teoretic si practic de contencios administrativ. Volumul II - 2021
PRP: 219,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 186,15 lei
Diferență: 32,85 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea, intitulata „Tratat teoretic si practic de contencios administrativ, volumul II, editia a II-a, revizuita, modificata si completata potrivit Codului administrativ, Legii nr. 554/2004 si actelor normative speciale interne si unionale,  Tratatului teoretic si practic de contencios administrativ, volumul I, editia 2015”, elaborata in continuarea volumului I, cuprinde completarea Titlului III din volumul I, prin care se realizeaza o analiza ampla si interdisciplinara a jurisdictiilor speciale administrative carora prin lege speciala le este conferit caracter administrativ%u2011jurisdictional si a jurisdictiilor speciale administrative fara caracter jurisdictional in contextul noilor dispozitii instituite de Codul administrativ si de actele normative interne si unionale, o atentie sporita fiind acordata jurisdictiei administrative disciplinare aplicabile functionarilor publici.

 

Prin acest volum sunt analizate aspecte de importanta majora in contextul legislativ si social existent vizand: regimul juridic al actelor administrative exceptate de la controlul instantei de contencios administrativ si limitele controlului jurisdictional asupra acestor acte administrative, precum si solutionarea litigiilor pe calea recursului paralel.

 

O analiza ampla este consacrata competentei materiale si teritoriale a instantelor de contencios administrativ in contextul modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 554/2004 prin Legea nr. 212/2018 si prin alte acte normative speciale, judecarii cererilor, solutiilor pronuntate de catre instantele de contencios administrativ competente si cailor de atac exercitate impotriva hotararilor pronuntate in fond de catre instantele de contencios administrativ, prin raportare la jurisprudenta si doctrina din materia contenciosului administrativ.

 

Ca element de noutate, volumul II al lucrarii include aspecte privitoare la contenciosul special in materia litigiilor de cadastru si carte funciara, extrase din lucrarea „Cadastru si publicitate imobiliara. Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare”, publicata la Editura Universul juridic, Bucuresti, 2019, precum si o revizuire si o modificare substantiala a aspectelor analizate in volumul I al lucrarii, editia 2015, referitoare la solutionarea litigiilor din materie funciara si din materia imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist, pe calea contenciosului administrativ si a contenciosului de drept comun.

 

O analiza ampla este dedicata suspendarii executarii actului administrativ, precum si aspectelor referitoare la aplicabilitatea unor institutii de drept procesual civil in materia contenciosului administrativ, precum: ordonanta de plata, ordonanta presedintiala, arbitrajul, medierea.

 

Prin amploarea, complexitatea si vasta documentare in elaborarea volumului II al acestui tratat, apreciem ca acesta va constitui un punct de referinta in dreptul romanesc, atat pentru autoritatile publice cu atributii in materie, magistrati si alti practicieni ai dreptului, cat si pentru cadrele didactice universitare si studenti.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1000 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.