Tratat de asigurari comericale. Economia asigurarilor. Tehnica asigurarilor

Tratat de asigurari comericale. Economia asigurarilor. Tehnica asigurarilor
-5%
Preț: 75,05 lei
79,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratate

DESCRIERE

La orizontul anilor '90, in valtoarea zbuciumatelor transformari, in plan politic, economic si social, din tara noastra, sectorul asigurarilor - monopol de stat, timp de patru decenii - isi afirma noile coordonate de evolutie si dezvoltare, asa cum se remarca in cele ce urmeaza:

1. La 31 decembrie 1990, unica "institutie" autorizata sa efectueze asigurari de bunuri, persoane si raspundere civila - ADAS, avand monopol in sectorul asigurarilor, si-a incetat activitatea. Alte trei entitati cu regim de societati pe actiuni, (S. C. Asirom S. A.; S. C. Astra S. A.; Agentia Carom S. A.), dar avand ca actionar unic - statul, au preluat activitatea in domeniul asigurarilor.
2. Prin Lege s-a facilitat constituirea unor societati de asigurare (pe actiuni sau cu raspundere limitata), cu capital de stat, cu capital mixt, (de stat si privat sau intern si strain). Anul 1991 a marcat doar inceputul acestui proces.
3. In decurs de numai 5 ani de la declansarea procesului de demonopolizare a pietei asigurarilor, numarul operatorilor pe piata s-a multiplicat exponential, controlul si supravegherea pietei de catre OSAAR a impus o noua reglementare a pietei asigurarilor. Este perioada in care majoritatea societatilor de asigurare aveau regim de organizare si functionare cu raspundere limitata; portofoliul de asigurari era nestabilizat, asigurarile prin efectul legii au fost eliminate din portofoliu; s-a impus introducerea asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru folosirea autovehiculelor; capitalul strain pe piata asigurarilor a inregistrat o evolutie lenta pe parcursul ultimului deceniu al secolului trecut.

In contextul expus, am elaborat lucrarea ASIGURARI COMERCIALE, in care am reusit sa expunem sistematizat rezultatele cercetarii teoretice si ale investigatiilor, pe care le-am intreprins in domeniul asigurarilor, in cadrul pietei asigurarilor din tara noastra, in primii ani ai tranzitiei la economia de piata. Lucrarea s-a bucurat de o buna primire atat in arealul operatorilor din piata asigurarilor, cat si in mediul stiintific si universitar, dovada constituindu-o referintele si citarile prezente in lucrari de specialitate si studii aparute ulterior.

Nr. de pagini: 934
Anul aparitiei: 2013
Autori: Lazar Cistelecan, Nicusor Marcel Udrea, Rodica Cistelecan, Decebal Manole Bogdan
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Tratate - Cele mai vândute cărți

Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.