Transportul rutier al marfurilor periculoase - A D R. Ghidul consilierului de siguranta

Transportul rutier al marfurilor periculoase - A D R. Ghidul consilierului de siguranta
PRP: 59,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 50,92 lei
Diferență: 8,98 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Despre lucrare

 

Lucrarea prezinta prevederile acordului ADR cu modificarile si completarile din anul 2019, precum si recomandari pentru o organizare eficienta a activitatii de transport rutier al marfurilor periculoase, inclusiv in ceea ce priveste intocmirea Planului de securitate, obligatie de baza a consilierului de siguranta.

 

Lucrarea urmareste prezentarea prevederilor acordului international ADR intr-o forma accesibila si o succesiune logica a notiunilor, astfel incat utilizatorii sa gaseasca cu usurinta informatiile care le sunt necesare pentru o anumita situatie sau un anumit caz.

 

Am considerat util sa prezentam obligatiile diferitilor factori implicati in transportul marfurilor periculoase, modul in care trebuie utilizat Tabelul A din acordul ADR, substantele neadmise la transport, exceptiile etc. si am acordat o atentie deosebita posibilelor accidente sau incidente, cauzele acestora, modul de interventie, protectia conducatorului auto, a victimelor si a mediului.

 

Consilierii de siguranta vor gasi prescriptii specifice pentru fiecare tip de transport in ceea ce priveste locurile de incarcare, descarcare si stationare pentru autovehicule, pentru a putea stabili un grafic corespunzator de efectuare a fiecarei curse, precum si, intr-un capitol separat, elementele necesare pentru intocmirea unui Plan de securitate adecvat.

 

Din cuprins

 

Acordul international ADR

Marfuri periculoase – substante si obiecte

Ambalaje folosite pentru transportul marfurilor periculoase

Dispozitii ADR privind autovehiculul si echipamentul acestuia

Documentele necesare pentru executarea transportului de marfuri periculoase

Obligatii privind efectuarea transportului rutier al marfurilor periculoase

Prescriptii speciale privind transportul marfurilor periculoase

 

Recomandare

 

A se vedea si Transportul rutier al marfurilor periculoase – A D R. Ghidul conducatorului auto 

 

Despre autor

 

Marius Teodorescu este lector instructori auto si profesori legislatie rutiera (din 2003) si Director General, Scoala de soferi „TEO” (2003-prezent).

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0993 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.