Transact SQL

Transact SQL
-15%
Preț: 82,45 lei
97,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Pagini: 544

DESCRIERE

Despre carte

Inca de la aparitia sa, acum mai mult de un deceniu, limbajul de interogare al programului Microsoft SQL Server, Transact-SQL, a devenit din ce in ce mai popular si mai puternic. Versiunea curenta are caracteristici avansate cum ar fi suport pentru automatizare OLE, facilitati de interogare intre platforme si gestionare a cautarilor de text. Aceasta carte este un ghid pentru limbajul Microsoft Transact-SQL. De la detaliile despre tipuri de date pana la calcule statistice complexe si multimea de caracteristici nedocumentate din limbaj, Transact-SQL va ofera cunostintele de care aveti nevoie pentru a deveni cat mai repede posibil un virtuos al limbajului.

In aceasta carte veti gasi informatiile, explicatiile si sfaturile de care aveti nevoie pentru a stapani limbajul Transact-SQL si a dezvolta cel mai bun cod Transact-SQL posibil. Cele aproape 600 de exemple de cod exista nu doar pentru a ilustra conceptele importante si tehnicile bune, ci va pun la dispozitie un cod Transact-SQL functional pe care il puteti introduce in aplicatiile dumneavoastra reale de sisteme de gestionare a bazelor de date. Cartea ajuta programatorii sa construiasca aplicatii care sa foloseasca Transact-SQL. Cartea nu se refera la administrarea sau proiectarea bazelor de date si nici la dezvoltarea aplicatiilor GUI sau pentru utilizatorul final ci se refera strict la realizarea celui mai bun cod Transact-SQL posibil, indiferent de aplicatii.

Din Cuprins

In introducere sunt explicate elementele de baza ale limbajului, cum sunt crearea bazelor de date si a tabelelor, inserarea si actualizarea datelor, interogarile, combinarile, prezentarea datelor si gestionarea tranzactiilor. Trecand la subiecte mai avansate, cartea prezinta in detaliu :

-· Ajustarea performantei codului Transact-SQL utilizand instrumente cum ar fi Query Analyzer si Performace Monitor.

-· Detalii despre diferitele tipuri de date Transact-SQL.

-· Calcule statistice complexe, cum ar fi medianele, modurile si alunecarea agregatelor.

-· Identificarea si interogarea sirurilor, secventelor si seriilor.

-· Tehnici avansate DDL (Data Definition Language) si DML (Data Management Language).

-· Cele mai bune tehnici si metode de scriere a codului pentru proceduri stocate si declansatori.

-· Gestionarea tranzactiilor.

-· Utilizarea optima a cursoarelor si pericolele de care trebuie sa va feriti.

-· Cautare text.

-· Ierarhii si matrice.

-· Transact-SQL administrativ.

-· Automatizare OLE.

-· Mai mult de 100 de comenzi si caracteristici de limbaj nedocumentate, inclusiv numeroase verbe de comanda DBCC, indicatoare de urmarire, proceduri stocate si functii nepublicate.

Completa, scrisa in termeni usor de inteles si plina de informatii si exemple practice, lucrarea Transact-SQL este un volum de referinta indispensabil pentru oricine lucreaza cu limbaje de dezvoltare a bazelor de date.

Despre autor

Ken Henderson, consilier recunoscut si practicant cu experienta DBMS, ofera consultanta pentru proiecte client/server de nivel inalt pentru clienti cum ar fi Fortele Aeriene SUA, Marina SUA, H&R Block, Travelers Insurance, J.P. Morgan, CIA, Owens-Corning si CNA Insurance. El este autorul a cinci carti publicate despre programare client/server si DBMS, contribuie frecvent cu articole in publicatii cum ar fi Software Development Magazine si DBMS Magazine si sustine conferinte tehnice.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.068 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.