Tractatus Logico-Philosophicus - Ludwig Wittgenstein

Tractatus Logico-Philosophicus - Ludwig Wittgenstein
-20%
Preț: 24,66 lei
30,83 lei (-20,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Curs

DESCRIERE

„Adevarul gindurilor comunicate aici mi se pare a fi intangibil si definitiv. Sint, asadar, de parere ca, in esenta, am rezolvat problemele in mod definitiv. Si, daca nu ma insel in aceasta privinta, atunci valoarea acestei lucrari consta in aceea ca a aratat cit de putin s-a realizat prin faptul ca aceste probleme sint rezolvate.
Scopul filozofiei este clarificarea logica a gindurilor.
Filozofia nu este o doctrina, ci o activitate.
O opera filozofica consta in esenta din clarificari.
Rezultatul filozofiei nu sint«propozitii filozofice», ci clarificarea propozitiilor.
Pina si atunci cind toate problemele stiintifice posibile primesc un raspuns, problemele noastre de viata inca nu sint citusi de putin atinse. Desigur ca in acest caz nu mai ramine nici o intrebare; si tocmai acesta este raspunsul.

Indoiala poate exista doar acolo unde exista o intrebare; o intrebare, doar acolo unde exista un raspuns; iar acesta, doar acolo unde se poate spune ceva.“ (Ludwig WITTGENSTEIN)

„Sa construiesti o teorie a logicii care sa nu fie in nici un punct al sau evident gresita inseamna sa realizezi o munca de o extraordinara dificultate si importanta. Dupa parerea mea, cartea domnului Wittgenstein are acest merit, ceea ce o face de neignorat pentru orice filozof cu preocupari serioase.“ (Bertrand RUSSELL)


Traducere: Mircea Dumitru, Mircea Flonta
Traducere si note: Mircea Dumitru
Cuvant inainte: Mircea Flonta
Anul aparitiei: 2012
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 224

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.061 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.