Text, context si subtext in drept. Conferinta internationala a doctoranzilor in drept - Timisoara 2023

Text, context si subtext in drept. Conferinta internationala a doctoranzilor in drept - Timisoara 2023
PRP: 179,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 148,57 lei
Diferență: 30,43 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:

DESCRIERE

Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, destinata in special doctoranzilor din tarile central si est-europene, aflata, anul acesta, la cea de-a cincisprezecea editie (30 iunie 2023), constituie o manifestare stiintifica prin care Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Fundatia Universitatii de Vest din Timisoara si Centrul European de Studii si Cercetari Juridice Timisoara urmaresc punerea in valoare a rezultatelor cercetarii stiintifice obtinute de doctoranzii in domeniul stiintelor juridice in perioada studiilor doctorale.

 

 

 

   Tineri juristi, proveniti din mediul universitar romanesc si european, dar si din cel profesional (magistrati, avocati, notari publici, consilieri juridici), abordeaza interesante probleme de drept in aproape 70 de studii si articole, fapt care ne intareste convingerea ca organizarea acestei manifestari stiintifice este o reusita.

 

 

 

   Sub titlul Text, context si subtext in drept / Text, context and subtext in law, volumul de fata aduna in paginile sale lucrarile prezentate in cadrul conferintei, in dorinta de a consolida dimensiunea europeana a invatamantului doctoral, asigurand circuitul de idei intre participanti si cititori. Cel putin la fel de importante sunt, insa, legaturile facilitate de aceasta manifestare, care reprezinta un bun prilej de realizare a mobilitatilor necesare uniformizarii standardelor aplicabile programelor de studii doctorale in domeniul stiintelor juridice. Adresam multumiri, pe aceasta cale, doctoranzilor participanti la conferinta, conducatorilor de doctorat sub indrumarea carora au fost elaborate lucrarile, precum si institutiilor de invatamant superior si cercetare stiintifica din Romania si din strainatate de la care provin doctoranzii si care i-au incurajat pe acestia in demersul lor.

 

 

 

   Organizatorii conferintei datoreaza multumiri, in egala masura, editorului Universul Juridic, pentru profesionalismul cu care sprijina acest eveniment, precum si pentru efortul constant pe care aparitia volumelor anuale ale conferintei internationale a doctoranzilor il presupune. Contributiile sunt publicate in limba romana sau in limba engleza, in ordinea alfabetica a autorilor, pe sectiuni. Ele valorifica legislatia si doctrina de pana la 31 martie 2023, cu exceptia cazului in care se precizeaza altfel.

 

 

 

   Ne exprimam speranta ca urmatoarea editie a conferintei, initiata de Scoala Doctorala a Facultatii de Drept din Timisoara si de centrele de cercetare din cadrul acesteia, va beneficia de o cel putin la fel de larga prezenta nationala si internationala si lansam, inca de pe acum, invitatia de a ne reuni din nou, in 2024, la Timisoara.

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0655 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.