Teste-grila pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura. Editia a IV-a, revazuta si adaugita, 2022

DESCRIERE

- Peste 100 de grile noi

 

- Prezentare comparativa a institutiilor

 

- Explicatii detaliate ale variantelor de raspuns

 

- Punctarea modificarilor legislative recente si a jurisprudentei actuale

 

- Teste recapitulative pe materii si mixte

 

- Contine modificarile aduse prin Legea nr. 140/2022 si Legea nr. 192/2022.

 

 

 

 

 

Prezenta lucrare, aflata deja la a patra editie, vi se adreseaza voua, viitorilor profesionisti ai domeniului juridic. In partea introductiva, aceasta contine o serie de reguli neconventionale care sper sa va ajute la abordarea si solutionarea grilelor.

 

Personal, am promovat atat examenul de admitere in avocatura (anul 2015), cat si examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii (anul 2017, la cateva luni dupa publicarea primei editii a acestei carti). Acest fapt inseamna ca mi-am adresat aceleasi intrebari asemenea voua, candidatii la examenele de admitere in profesiile juridice, si am ales raspunsurile gresite la numeroase intrebari. Am inceput sa aprofundez cunostintele de drept si strategiile de solutionare a grilelor, scriind astfel de teste si, mai mult, explicand, din punctul meu de vedere, de ce anumite solutii, desi par ca desprinse din textul de lege, nu sunt corecte.

 

Astfel cum am incercat sa gasesc cele mai bune explicatii, conexiuni si exemple de fiecare data cand repetam o anumita materie, tot asa am formulat raspunsurile detaliate la fiecare intrebare ori speta creata, ilustrand si solutiile corecte, dar si variantele incorecte, cu argumente pentru fiecare dintre acestea. Am observat ca o virgula sau o negatie poate transforma un raspuns valid in unul nevalid.

 

Cert este ca rezultatele asteptate de fiecare dintre noi nu vor aparea doar aprofundand cunostintele juridice. Este necesar sa ne formam un mod atent si corect de raportare la testele de acest tip.

 

Lucrarea contine, totodata, spete practice, o parte dintre acestea fiind culese din experienta profesionala de zi cu zi. Sunt amintite opinii doctrinare majoritare si sunt tratate comparativ o serie vasta de institutii juridice.

 

Am convingerea ca lucrarea va fi un instrument de lucru util pentru voi toti.

 

Va doresc mult spor si succes!

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.