Teoria psihanalitica a nevrozei

Teoria psihanalitica a nevrozei
-25%
Preț: 71,53 lei
95,37 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prin aceasta carte enciclopedica, Fenichel reuseste sa capteze intregul univers conceptual freudian, dar si efervescenta psihanalitica din prima jumatate a secolului XX.
Aparuta in 1945, cartea prezinta mai intai conceptele esentiale din psihanaliza plasate in contextul dezvoltarii ontogenetice (de la Eul arhaic si omnipotenta primelor luni de viata la complexul Oedip si alegerile de obiect), dupa care se constituie intr-un impresionant compendiu de psihopatologie. Astfel, dupa ce trece in revista mecanismele generale care conduc la nevroze (trauma, aparari, beneficii secundare, angoasa si inhibitii), Fenichel descrie pe larg si cu viniete edificatoare simptomele si tulburarile specifice— pe langa fobii, compulsii, perversiuni si somatizari, sunt prezentate, din perspectiva psihanalitica, inclusiv schizofrenia si psihozele maniaco-depresive. In ultima sectiune a volumului, Fenichel ofera instrumentele clinice pentru tratarea acestor patologii.
Teoria psihanalitica a nevrozei reprezinta un reper esential pentru psihoterapeutii, medicii si studentii interesati de ansamblul ideilor si tehnicilor lui Freud, dar poate constitui o buna introducere in psihanaliza si pentru specialistii din alte domenii socio-umane.


Otto Fenichel se naste la Viena in 1897, audiaza prelegerile lui Freud intre 1915 si 1919, iar in anii’20 se muta la Berlin, pentru a se alatura grupului de psihanalisti socialisti (E. Fromm, W. Reich). Emigreaza in SUA in 1938 si se stinge prematur la 48 de ani, facand-o pe Anna Freud sa deplanga pierderea„inepuizabilei lui cunoasteri in domeniul psihanalizei si a manierei sale unice de a organiza si prezenta faptele".


Anul aparitiei: 2013


Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

Nr. de pagini: 720

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.103 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.