Teoria golurilor-concept. Un model fractalic al raporturilor limba-cultura

Teoria golurilor-concept. Un model fractalic al raporturilor limba-cultura
-18%
Preț: 27,55 lei
33,60 lei (-18,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Jurnalistica

DESCRIERE

Probabil ca cea mai sugestiva imagine a culturii este aceea a autorului de corali: o suma de schelete, depuse in timp, capabile sa inalte insule in imensitatea oceanului. Uniti intre ei prin canale calcaroase, polipii de coral se adapteaza continuu la forma predefinita a culturii-recif, alipindu-se acesteia dupa o lunga calatorie. Mai mult, polipii se leaga de vecinii lor prin punti de tesuturi vii, iar dupa moarte se adauga culturii-recif, imbogatind-o si permitand altor polipi sa se aseze pe propriile lor schelete.

In mod similar, cuvintele limbii, apartinand deopotriva individului si culturii, comunitatii, inalta insule, construiesc un relief axiologic distinct. La baza acestor imense constructii sunt tot niste schelete calcaroase, golurile-concept ale limbii, pe care fiecare individ le umple pentru sine cu continut semnificat.

Noua teorie lingvistica, a golurilor-concept, de o originalitate evidenta, lansata cu peste sapte ani in urma de profesorul Adrian Lesenciuc, autor, printre altele, al unei remarcabile lucrari, Comunicarea interculturala in satul romanesc, publicata in 2015 la Editura Academiei Romane, a prins teren in lumea latina: Romania, Italia, Portugalia. Astazi teoria se prezinta intr-o forma inchegata si coerenta, beneficiind de cuvantul insotitor al unuia dintre cei mai renumiti specialisti in sociologia comunicarii din Italia, Mariselda Tessarolo, profesor emerit al Universitatii din Padova.


ISBN: 978-606-594-749-8
Pagini: 272
Anul aparitiei: 2020

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.070 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.