Teoria dezvoltarii sustenabile

DESCRIERE

„Rareori am avut ocazia lecturarii unui regal al eruditiei ca in cartea de fata. Motivul este elementar: o asemenea lucrare are un continut atat de elegant, incat statura ei mare (la propriu si la figurat) te convinge. Nu te minte. Te solicita intelectual, dar n-o poti lasa din mana, fiindca te provoaca sa sondezi marea literatura economica, in care se integreaza cu succes. Este meritul indiscutabil al logicii sale arborescente, care, pledand pentru durabilitate, nu ezita sa te previna asupra avatarurilor care pervertesc sustenabilitatea. Rigoarea clasicilor razbate alaturi de supletea noilor teorii despre dezvoltare, decantand spectaculos doua repere uneori opozante: realitatea doctrinara si realitatea faptica. In final constati ca, dincolo de analiza sa onesta, cartea creeaza energia de care avem nevoie pentru a evolua ca entitati intr-o lume a contrastelor.” (Gabriela Bodea, Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca)

„Exceptional documentata, scrisa cu un simt critic si o profunzime care reflecta remarcabila experienta universitara a autorilor, lucrarea este o invitatie la analiza teoretica si la contextualizare. Autorii rezolva magistral conflictul dintre vechi si nou, aratand ca nu tot ce este vechi este invechit si nu tot ce este nou ne asigura progresul. O carte remarcabila, care va deveni o piatra de temelie in peisajul academic romanesc.” (Elena Druica, Universitatea din Bucuresti)

„Este o carte-eveniment! Profunda, cuprinzatoare, indrazneata, face cinste scolii romanesti de economie si arata inca o data valoarea scolii iesene. Desi nu este o lucrare facila, lectura e placuta, e la indemana publicului educat si nu neaparat de specialitate. Textul intriga, rastoarna sabloane si spune adevaruri adeseori ocolite. Tocmai pentru ca nu ramane tributar unei anumite doctrine, ii poate multumi si nemultumi in egala masura pe cititori – dar tocmai acesta este farmecul unei lucrari valoroase.” (Cristian Popescu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi)

 

Autori: Ion Pohoata, Delia Elena Diaconasu, Vladimir Mihai Crupenschi

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0594 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.