Teodor Manea, Infractiuni electorale. Jurisprudenta rezumata si comentata

Teodor Manea, Infractiuni electorale. Jurisprudenta rezumata si comentata
-15%
Preț: 29,67 lei
34,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Pornind de la realitatea modului de desfasurare a procedurilor electorale din 2009 pana la ultimele alegeri din toamna anului 2014, a devenit mai reala si mai evidenta preocuparea pentru existenta unor procese de vot corecte, transparente si oneste care sa asigure o corespondenta intre rezultatul scrutinului si vointa alegatorilor.

Despre lucrare
Culegerea de jurisprudenta reflecta practica instantelor judecatoresti din ultimii 10 ani, fiind rezumate si comentate aproximativ 30 de hotarari comentate, pronuntate de instantele din toata tara.
Lucrarea este structurata pe doua mari parti:
Prima parte contine hotarari relevante sub aspectul continutului constitutiv al infractiunilor electorale, cauzele fiind asezate in functie de norma la care se refera.
In a doua parte sunt prezentate o serie de spete edificatoare mai degraba pentru criteriile avute in vedere de instanta la momentul alegerii pedepselor, precum si a individualizarii judiciare a acestora, in situatia in care, evident, stabilesc si aplica o sanctiune in cauza.

Din cuprins

    toate hotararile sunt rezumate si insotite de comentarii pertinente
    aspecte privind impiedicarea exercitarii dreptului de vot; ruperea sigiliilor; violarea confidentialitatii votului; frauda la vot; falsificarea inscrisurilor la birourile electorale; vot multiplu; coruperea alegatorilor; exercitarea drepturilor electorale de catre o persoana fara drept; exercitarea in mod abuziv a dreptului de vot
    index alfabetic bogat
    bibliografie generala relevanta
    lista cauzelor in functie de instanta
    bogate corelatii cu jurisprudenta relevanta in materie

Puncte forte

    elemente esentiale pentru utilitatea consultarii: titlu, legislatie relevanta, pastila, indicarea instantei, comentariu
    toate hotararile sunt prezentate in premiera, nefiind publicate
    alegerea spetelor urmeaza structura infractiunilor din noul Cod penal
    valorificarea jurisprudentei anterioare relevante si sublinierea diferentelor de reglementare

Despre autor
Teodor MANEA este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, Sectia Judiciar-penala, cadru didactic al Facultatii de Drept a Universitatii„Titu Maiorescu” Bucuresti.

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.