Tarotul - Magia in cotidian
13,01 lei
14,45 lei (-9,97%)

Tarotul - Magia in cotidian

Tarotul - Magia in cotidian
-10%
Preț: 13,01 lei
14,45 lei (-9,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Astrologie

DESCRIERE

Cartile nu mint“ este o afirmatie binecunoscuta, care provine din finalul poeziei„Ghicitoareaîn carti“ de Adalbert von Chamisso. Ce merita sa retinem din ea? Oare chiar ne putem baza pe Arcane sau, pâna la urma, totul este puraîntâmplare?

Da, este oîntâmplare, dar nu una oarecare, ci una importanta. Aceasta idee ar trebui sa neîncânte. Pentru multi,întâmplarea este ceva lipsit deînsemnatate, arbitrar si, uneori, chiar absurd, ei neîntelegând cum poate fi luataîn serios o conjunctura oarecare, atâta timp cât, punând aceeasiîntrebare succesiv, putem extrage Arcane diferite.

Acest lucru este adevarat,în parte, dar nu ne spune nimic, caci naturaîntâmplarii consta tocmaiîn faptul ca nu se repeta sistematic. A dovedi ceva repetând un experiment oarecare si constatând ca, de fiecare data, se ajunge la acelasi rezultat este o metoda verificataîn lumea rationala. Pentru ca aceste experimente sa se desfasoare fara probleme,în laborator se creeaza conditii experimentale,înlaturându-se pe cât posibil factorii subiectivi. Dacaîn cazul acestor experimente,întâmplarea reprezinta un factor perturbator, ce trebuie evitat cu orice pret,în universul Tarotului, ea confera cea mai importanta sursa de informatie. De aceea,în acest caz, nu se preteaza metoda verificarii obiective. Semnificatia Arcanelor este data tocmai de conjunctura unica,întâmplatoare,în care privirea se oglindesteîntr-un mod magic. Faptul ca nu este o experienta repetabila este irelevant. Am putea face o paralela cu lumea viselor: atunci când avem un vis semnificativ, nu este nevoie sa se repete cinci nopti la rând pentru a-l luaîn serios. De aceea, si când folosim Arcanele de Tarot, doar prima extragere este decisiva. Daca repetam procedura, ele fie vor avea o semnificatie secundara, fie nu vor avea nici un fel de valoare.

Psihologia ofera o alta acceptiune: putem privi sfatul Arcanelor ca pe un dialog cu propriul subconstient. Prin intermediul lor, subconstientul, bogatîn simboluri si extrem de plastic, ne va indica un raspuns, pe care noiîl vom traduce, apoi,în limbajul constient.

Desigur ca, prin Tarot, nu avem acces la adevaruri general valabile si obiective, caîn alte domenii, dar cu toate acestea, raspunsul Arcanelor nu este totalîntâmplator si lipsit de semnificatie. Putem compara veridicitatea informatiilor oferite de ele cu sfaturile unui batrânîntelept. Sunt ca niste povete pe care le auzim cu placere, le luamîn serios si le aceptam plini deînsufletire. Bineînteles ca folosirea Arcanelor nuînseamna sa ne vindem sufletul, sa devenim dependenti de ele sau sa ne supunem orbeste sfaturilor acestora. Se spune ca„Tarotul este un servitor bun, dar un stapân prost“. Acest motto ilustreaza foarte bine modulîn care ar trebui sa lucram cu Arcanele. Cine doar se serveste de sfatul lor va avea numai de câstigat. Cine,în schimb, nu mai iese din casa decât atunci cândîi permit Arcanele deviaza de la adevaratulînteles al Tarotului.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.