Taranii in istoria Europei

Taranii in istoria Europei
-16%
Preț: 20,12 lei
23,95 lei (-15,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 264
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cuprins: Viata rurala in conflictul de opinii - Exista o taranime europeana? - Bazele taranimii europene la inceputul Evului Mediu - Epoca de deschidere. Evul Mediu infloritor - Epoca de criza de la sfirsitul Evului Mediu - Revoltele taranesti si rezistenta taraneasca - Dualismul agrar european la inceputul epocii moderne: feudalismul vest european si mosierimea est europeana - Dezvoltarea populatiei. Structurile satelor si zonele agrare europene la inceputul epocii moderne - Conjunctura agrara, problemele alimentatiei si structura sociala rurala - Eliberarea taranilor si reformele agrare din secolul al XIX lea - Taranii europeni in societatea industriala moderna - Colectivizarea si criza din Europa de Est - Taranii in Uniunea Europeana: sanse de supravietuire?

Descriere:
Traducere de Maria Magdalena Anghelescu. Istoria Europei sta pe umerii taranilor. Ei au cultivat literalmente solul din care a aparut cultura europeana, ei au produs hrana pentru oras si sat si au constituit partea cea mai mare a populatiei. Formele vietii taranesti au marcat secole de a rindul realitatea sociala. Werner Rosener propune o istorie a taranimii europene de la inceputurile ei medievale timpurii pina in prezent.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.