Taina Sfintei Euharistii

DESCRIERE

Domnul inca din viata aceasta ne-a urcat la ceruri si ne-a daruit Imparatia Lui. La Sfanta Anafora Ii multumim spunand: „Nu Te-ai departat, toate facandu-le, pana ce ne-ai suit la cer si ne-ai daruit

Imparatia Ta ce va sa fie”268. Jertfelnicul pe care savarsim Sfanta Euharistie este noul Rai. Dupa cum atunci, in vechiul Rai, exista un izvor care-l uda, la fel si in noul Rai exista izvor duhovnicesc, Preacuratele Taine. „Cucernicie provoaca Sfintele Taine ale Bisericii, cucernicie provoaca Sfantul Jertfelnic. Din Rai curgea izvorul care revarsa rauri vazute.

Din Sfanta Masa curge izvorul care revarsa rauri duhovnicesti. Langa acest izvor au fost plantate nu salcii neroditoare, ci pomi ce ajung la cer, pomi care au mereu roade coapte si neputrezicioase. Cel ce

este ars de naduf sa vina la acest izvor si sa se racoreasca… Caci acesta racoreste si alina toate arsurile, nu cele facute de soare, ci cele provocate de sagetile parjolitoare ale diavolului. Acest izvor isi are inceputul in cer (A se vedea Facerea 2, 8-14)”269.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0484 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.