Subiecte Definitivat - Teste rezolvate de Limba si Literatura Romana

Subiecte Definitivat - Teste rezolvate de Limba si Literatura Romana
Preț: 68,25 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum sa obtii o reusita sigura la examenul de Definitivat din 20 iulie 2022

Culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 15 teste cu urmatoarele avantaje:
* rezolvarile integrale ale testelor la partea de literatura si limbra romana, oferite de catre profesori experimentati;
* explicatiile complete si amanuntite ale solutiilor oferite;
* numeroasele exemple extrem de utile aprofundarii materiei;
* comentariile si argumentarile care ajuta candidatul sa inteleaga si sa rezolve singur subiecte similare.

Evident, culegerea de Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de definitivare se adreseaza acelui segment de cadre didactice aflate acum in pozitia de a sustine examenul de Definitivat.

Sunt vizati cei care indeplinesc conditiile de participare la acest examen, potrivit metodologiei de examen. Definitivatul este o etapa obligatorie in perspectiva obtinerii gradelor didactice II si I.

100% Reusita! Si la Specialitate, si la Metodica!

Asa cum stii, structura subiectelor prezente pe foaia de examen este foarte clar definita si evaluata. Astfel:
Structura exacta a unui test contine:

    Subiectul I are o parte de literatura notata cu 30 de puncte pentru realizarea unui eseu de minimum 600 de cuvinte in care sa se regaseasca interpretarea pentru textul ales. Autorii si operele tratate in aceasta lucrare sunt: Mihai Eminescu („Floare Albastra” si „Luceafarul”), Ioan Slavici („Moara cu noroc” si „Mara”), Mircea Eliade („Pe strada Mantuleasa” si „La tiganci”), Ion Luca Caragiale („La hanul lui Manjoala” si „La conac”), Marin Preda („Cel mai iubit dintre pamanteni” si „Morometii”), Ion Creanga („Povestea lui Harap-Alb” si „Povestea lui Stan Patitul”), Vasile Voiculescu („Pescarul Amin” si „Lostrita”), Marin Sorescu („Iona” si „Paracliserul”), Camil Petrescu („Patul lui Procust” si „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”), Mircea Eliade („Pe strada Mantuleasa” si „La tiganci”), Mircea Cartarescu („Levantul” si „Georgica a IV-a”), George Bacovia („Plumb” si „Lacustra”), Lucian Blaga („Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” si „Lumina”), Liviu Rebreanu („ Ion” si „Padurea spanzuratilor”), George Calinescu („Enigma Otiliei” si „Cartea nuntii”).

     Subiectul al II-lea, format din subpunctele A (1 exercitiu) si B (10 exercitii), verifica notiunile de gramatica. Acest subiect este notat cu 30 de puncte.

     Subiectul al III-lea este construit din doua subpuncte (A si B) si este notat cu 30 de puncte. Cele doua subpuncte sunt in stransa legatura. In baza alegerii facute (una dintre cele doua secvente) se realizeaza cele 2 cerinte de la punctul B. Regasim aici detalierea unor secvente atat intalnite in programa de gimnaziu, cat si in cea de liceu, ca de exemplu:
    - Utilizarea corecta si adecvata a limbii romane in receptarea si in producerea mesajelor in diferite situatii de comunicare
    - Folosirea instrumentelor de analiza tematica, structurala si stilistica in receptarea diferitelor texte literare si nonliterare
    - Argumentarea orala sau in scris a unor opinii in diverse situatii de comunicare
    - Comprehensiunea si interpretarea textelor
    - Receptarea textului scris de diverse tipuri
    - Punerea in context a textului studiat, prin raportare la epoca sau la curente culturale/literare.

Convinge-te personal de eficienta lucrarii in dobandirea competentelor necesare pentru reusita la examenul de Definitivat!


Nr. pagini: 256
Format: tiparit   
Anul aparitiei: 2022   
ISBN: 978-606-47-0764-2

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2907 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.