Strict Personal
18,75 lei
PRP: 25,00 lei

Strict Personal

Strict Personal
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,75 lei
Diferență: 6,25 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

O prefata la carte

 

Ma bucura nespus de mult sa aflu de aparitia unei carti semnate de Roni in Bacau, orasul sau natal. Cunosc autorul de multi ani, de pe bancile Asociatiei scriitorilor israelieni de limba romana, unde ne intalneam periodic la lansari de carte, colocvii sau dezbateri administrative. Roni era mereu activ, un vorbitor de rara calitate si bun simt, care se facea imediat ascultat cu atentie de spiritele aprinse. Ziarist si scriitor de prima mana, Roni a fost timp de ani prezent in sfera de limba romana a Tel-Avivului, spirit pe care ne zbatem sa-l prezervam in anii de declin cultural si politic cu care a debutat secolul XXI. O mana de oameni dedicati limbii materne, au stiut prin scrisul lor, sa mentina flacara literaturii de calitate aprinsa in orientul nostru bantuit de razboaie, demografie exploziva si de valuri, valuri de imigranti cu alte limbi, obiceiuri, credinte, traditii. Traim intr-un Turn Babilon modern in care limbi vin si pleaca ca sa faca loc altor culturi si stiluri. Asa se face, ca ne-am intalnit convergent, doi iubitori ai scrisului: Roni, un versat si nostalgic cunoscator al vietii din Moldova tineretii sale, apoi un participant activ la scrisul de carte si de actualitate in reviste si ziare din Israel, unde limba romaneasca numara cativa librari, ziare, reviste de tot felul, dar si fierbinti intalniri culturale - cu mine, un editor  in devenire, pasionat de tehnologia digitala, traduceri, media electronica si tot ce faciliteaza productia moderna a fermecatului obiect numit Carte, fie ea tiparita sau citita online. Din fuziunea acestor cautari s-au nascut cateva carti de mare emotie autobiografica, sau colectii de eseuri critice pentru persoane, prieteni, artisti si publicisti ai vremii noastre. Roni mi-a predat cu incredere munca legata de redactare, grafica si pregatire pentru tipar a trei sau patru carti care au devenit revelatii memorialistice pentru o perioada de varf in cultura romaneasca din Tara Sfanta. Sper ca volumul de fata „Strict Personal", sa atinga in Bacau si in Romania, interesul cititorilor pasionati de retrospective si de fine analize ale oamenilor, a firilor si a timpurilor pe care le-am traversat impreuna - noi de la 1500 km distanta…  si totusi cat de aproape…

 

Multumesc editurii Rovimed pentru frumosul gest prietenesc de a-l face cunoscut pe Roni Caciularu in tara sa natala.

 

                                                                                                                                                                                          Adrian Grauenfels, Editor SAGA

 

          Sper ca volumul de fata „Strict Personal", sa atinga in Bacau si in Romania, interesul cititorilor pasionati de retrospective si de fine analize ale oamenilor, a firilor si a timpurilor pe care le-am traversat impreuna - noi de la 1500 km distanta…  si totusi cat de aproape…

 

Adrian Grauenfels, Editor SAGA

 

           Asemenea lui Franz Kafka, scriitorul Roni Caciularu, romanul-evreu si evreul-roman, este un exilat in sine insusi, care stie ca Totul este relativ, iar Adevarul este doar ceea ce se vede, ceea ce nu se uita, ceea ce este inexprimabil. In romanul poematico-memorialistic, STRICT PERSONAL, autorul transfigureaza bacoviano-eminesciano-sartreian, sub o pluralitate de masti auctoriale, fatalitatea instrainarii de sine si de lume. Personajul principal al scriiturii este orasul natal – un Bacau metafizic, in care „nimeni nu mai cunoaste pe nimeni” - in care realul este imposibil de configurat, scapa oricarei simbolizari atemporale si exista sub forma unei absente active.

 

Petre ISACHI, Critic literar

 

       Roni Caciularu, maestru al presei literare si publice romanesti din Bacau, a lasat printre conostintele din anii `60, un gol pe care-l resimt cei ramasi in patria lui Eminescu. Cartea lui arata ca in spatiul cultural natiunile pot fi alaturi in eternitate.

 

       In toata agitatia vietii noastre modern, Strict Personal este o carte care merita citita.

 

   Grigore Codrescu, critic literar

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1049 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.