Stima de sine a adolescentilor

Stima de sine a adolescentilor
-25%
Preț: 14,72 lei
19,62 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele

DESCRIERE

ARGUMENT
Lucrarea de fata isi propune o abordare a problemelor cu care se confrunta adolescentii. Adolescenta este o perioada foarte dificila a vietii oricarei persoane: schimbarile biologice, fiziologice dar mai ales psihologice reprezentative pentru aceasta varsta transforma adolescentul intr-un vesnic neinteles. Criza de originalitate pe care o traverseaza orice persoana in aceasta perioada creeaza o si mai mare confuzie in ceea ce priveste nevoile si expectantele adolescentilor.
Un aspect foarte important de care trebuie sa tina seama adultii atunci cand interactioneaza cu adolescentii este cel legat de personalitatea acestora din urma. Adolescenta este perioada de cristalizare a personalitatii, perioada in care au loc profunde schimbari comportamentale care, desi dezorienteaza pe cei din jur, au un rol foarte bine determinat in evolutia ulterioara a persoanei in cauza.
Pornind de la aceste premise am incercat sa abordez problematica referitoare la factorii care influenteaza personalitatea in formare a adolescentilor si rolul pe care il au adultii, mai ales parintii, in cristalizarea unui anumit tip de personalitate.
Am centrat studiul de fata in jurul conceptului de stima de sine deoarece aceasta caracteristica se formeaza prin excelenta in copilarie si adolescenta, influenta ulterioara acestei varste a factorilor de mediu fiind neglijabila. De asemenea, numeroase studii atrag atentia asupra rolului decisiv pe care il are modalitatea in care copiii sunt tratati de parinti in cristalizarea stimei de sine a viitorilor adulti. Chiar daca de multe ori unele comportamente ale parintilor sunt considerate detalii si tratate ca atare, ele pot avea consecinte drastice asupra copilului in cauza, consecinte care il pot urmari toata viata si care rareori pot fi eliminate.

Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 118

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.