Stante. Cuvantul si fantasma in cultura occidentala (Giorgio Agamben)

Stante. Cuvantul si fantasma in cultura occidentala (Giorgio Agamben)
-20%
Preț: 35,20 lei
44,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea lui Giorgio Agamben propune reconstructia exemplara a patru capitole fundamentale ale culturii europene: ideea de melancolie de la parintii Bisericii la Sigmund Freud („Fantasmele lui Eros“); opera de arta fata in fata cu dominatia marfii („In lumea lui Odradek“); fantasma in poezia de dragoste din secolul al XIII-lea („Cuvantul si fantasma“); forma simbolica din secolul al XVI-lea pana la aparitia semiologiei („Imaginea perversa“). Cele patru demersuri isi au originea intr-o perspectiva unitara, care vizeaza determinarea locului ocupat de cultura omului in incercarea de a surprinde un obiect prin excelenta evanescent, si sunt purtate dupa o metoda care ingemaneaza acribia filologica cu critica filozofica.

„Actul creatiei nu este, cum afirma edulcorata reprezentare obisnuita, un proces care porneste de la putinta catre act spre a se epuiza in acesta, ci contine in miezul sau un act de de-creatie, in care ceea ce a existat si ceea ce n-a existat sunt restituite unitatii lor originare din mintea lui Dumnezeu, iar ceea ce putea sa nu existe si a existat se risipeste in ceea ce putea exista si n-a existat. Aceasta de-creatie este, propriu-zis, viata operei, ceea ce face posibila lectura, traducerea si critica, prin care de fiecare data incercam sa repetam opera. Tocmai de aceea insa actul de de-creatie ii scapa mereu oarecum printre degete autorului, in pofida oricarei perspicacitati ironice, numai asa i se ingaduie sa scrie in continuare.“ (Giorgio AGAMBEN)Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.164 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.