Spatiul si timpul in traditiile romanesti

DESCRIERE

Avem un loc, azi numit Romania, o locuire, romanii, si un timp al acestei locuiri, aproape doua milenii daca includem si etnogeneza. Aceste doua milenii inseamna un timp „anume”, definit de ritmurile in care se desfasoara viata locuitorilor, de calendarul in care ea este organizata, spiritual, religios, ritualic, domestic, colectiv sau individual, la munca sau in sarbatoare.

Intreaga lucrare este o compunere foarte precisa cu privire la viziunea, gandirea si proiectia romanilor cu privire la locul lor si la organizarea vietii lor in curgerea timpului. Este o incantare sa participi la spectacolul inimaginabil al desfasurarii acelei vieti dupa canoane reale.Cartea este poate cea mai importanta consemnare unitarain patrimoniul imaterial al poporului roman, este o reconstructie migaloasa a imaginii lumii dupa credintele si traditiile populare romanesti in format monumental.

An aparitie: 2018
Format: 28 X 20
Numar pagini: 936

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.