Sonetele Lancramului - Prefata de Mircea Popa

Sonetele Lancramului - Prefata de Mircea Popa
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Pagini: 86
Format: 13x20
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Pe coperta: Casa memoriala „Lucian Blaga” din Lancram, grafica de Sergiu Negrean

Fara doar si poate ca Lancramul a devenit loc de aspiratie si pelerinaj, la fel ca Ipotestii lui Eminescu, Humulesti lui Creanga, Livenii lui Enescu si Labis, Hordoul lui Cosbuc, Prislopul lui Rebreanu sau Ciucea lui Goga. Rolul poeziei lui Pascu Balaci a fost acela de a inchega o tesatura trainica intre aceste mirifice locuri si spiritualitatea artistica romaneasca, de a aduce Lancramului, si poetului pe care l? a nascut, ofranda unui elogiu de dragoste si veneratie. (Mircea Popa)

* * *

Cartea aceasta cuprinzand 40 de sonete (plus inca doua sonete, la final: In cautarea gorunului magic si Adio, dar raman cu tine Blaga...) se constituie nu numai intr-un omagiu binemeritat adus poetului Lucian Blaga, cu ocazia implinirii celei de-a 40-a editii a festivalului de poezie care-I poarta numele, ci si intr-un cuvant de lauda si de multumire adus tuturor acelor oameni de cultura deosebiti (amintiti sau neamintiti in acest cuvant-inainte) si care au avut in trecutul socialist, au in prezentul capitalist si al economiei de piata si vor avea grija in viitorul, pe care nu-l putem prevedea, ca mirabila samanta, semanata cu speranta, credinta si dragoste de fiecare in gradina casei din Lancram sa rodeasca mereu in sufletele noastre oriunde ne vom afla. (Pascu Balaci)

* * *

 ISBN: 978-606-797-689-2

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.