Solfegii, Iusceanu V. - Volumul III

Solfegii, Iusceanu V. - Volumul III
-15%
Preț: 17,00 lei
20,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Curs

DESCRIERE

Cel de-al treilea volum de Solfegii contine un material care poate fi considerat drept o dezvoltare a cunostintelor anterior fixate, ca un corolar al problemelor tratate.
Volumul cuprinde trei mari capitole:

a) Solfegii cu elemente metrice si ritmice complexe, in care continutul principal se axeaza pe masurile mixte, masurile alternative si diviziunile exceptionale.
b) Solfegii in chei, in care se acorda o atentie deosebita schimbarilor de chei.
c) Solfegii cu intonatii dificile si modulatii indepartate.
Volumul de fata polarizeaza toate sistemele de intonatie care au fost parcurse pana in prezent. Tanarul muzician, pe langa efortul necesar unei interpretari juste a solfegiilor ce contin intonatii dificile in contextul modurilor cromatice, va trebui sa descopere modul, adica sa stabileasca, dupa centrul tonal si dupa armura, modul care sta la temelia solfegiului respectiv.
Consideram ca pentru asimilarea celor trei volume, care reprezinta cursul complet de solfegiu, sunt necesari cel putin trei ani de studiu perseverent, la care se adauga cunoasterea elementelor teoretice, dictatul muzical si exercitiile orale pentru
dezvoltarea auzului.
Avand in vedere bogatia temelor abordate si faptul ca ele au fost prezentate intr-un numar destul de restrans de solfegii, trecerea de la simplu la complex, de la usor la greu se desfasoara intr-un tempo oarecum alert. Recomandam celor ce nu poseda o pregatire muzicala anterioara (nefiind instrumentisti) folosirea concomitenta si a altor colectii de solfegii de factura mai usoara.
Concepand volumul al treilea de solfegii, m-am gandit in primul rand la melodicitatea lor, la noutatea problemelor pe care fiecare exercitiu o prezinta fata de precedentele, in ceea ce priveste intonatia, metrica, ritmica, tonalitatea si modul, ortografia etc.
Tuturor solfegiilor sa li se acorde aceeasi grija in studiu, pentru a se atinge perfectiunea in intonatie si ritm. Inalta exigenta, pe care o pretinde aceasta disciplina, poate fi obtinuta in timp si cu conditia unei munci sistematice si perseverente.
Pentru a usura studiul unor desene ritmice mai grele, am facut adnotari lamuritoare, in special la capitolul Solfegii cu elemente metrice si ritmice complexe.


Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.