Sirenele Bagdadului
20,88 lei
29,00 lei (-28%)

Sirenele Bagdadului

Sirenele Bagdadului
-28%
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

Sirenele Bagdadului. Prezentare - Sirenele Bagdadului. De fapt, despre care sirene este vorba? Despre cele care cânta ademenitor sau cele de pe ambulante?
Suntîntrebari ce prevestescîntreaga drama a unui tânar abia iesit din adolescenta, un visator sfios,îndragostit de poezie si muzica, un fiu crescutîn respectul traditiilor si al unui ancestral cod al onoarei.
Lasându-siîn urma copilaria petrecutaîntr-un sat arhetipal pierdutînîntinsul desertului, unde existenta pare cantonataîntr-o bucla a timpului, unde toti membrii familiei sunt mai mult sau mai putinînruditi si unde nimeni nu iese din cuvântul BatrânilorÎntelepti, proaspatul student ajuns la Bagdad are deînfruntat o realitate smintita si cruda.
Aceasta este povestea unui tânar beduin, inocent si netrecut prin experientele majore ale vietii, care devine terorist pentru a-si razbuna tatal umilit.
Romanul face parte dintr-o trilogie incendiara, tradusaîn peste 25 de limbi, care tematizeaza conflictul dintre Occident si Orient: actiunea primului roman se petreceîn Afganistan (Rândunelele din Kaboul), a celui de-al doileaîn Israel (Atentatul), iar a celui de-al treilea– Sirenele din Bagdad–în Irak.
«Lovitura izbi, sortii se alesera. Tatal meu cazu pe spate, cu maioul lui nenorocit peste fata, cu pântecele descarnat, botit, cenusiu ca burta unui peste mort… si vazui,în timp ce onoarea familiei era târâtaîn tarâna, vazui ceea ce n-ar fi trebuitîn ruptul capului sa vad, ceea ce un fiu demn, plin de respect, ceea ce un adevarat beduin nu trebuie niciodata sa vada– chestia aia bleaga, respinga- toare,înjositoare; acel teritoriu interzis, o, sacrilegiu: penisul tatalui meu cazândîntr-o parte, cu testiculele batându-i fundul… Asta depasea tot ce puteamîndura! Dupa asa ceva, nu mai exista nimic, e vidul infinit, o cadere interminabila, neantul…»
Yasmina Khadra

«O proza care sapa adânc,în profunzime... Vor cadea pe rând toate zidurile pe care cititorii le-au construitîntre ei si noi.» Guardian

«Un roman tulburator si fermecator... Va ramâne cu tine mult timp dupa ceîl vei fi terminat.» San Francisco Chronicle

Yasmina Khadra, sub adevaratul nume, Mohammed Moulessehoul, este un scriitor algerian, nascutîn 1955. Ofiterîn armata, Moulessehoul a adoptat un pseudonim (feminin) pentru a putea publica, evitând cenzura militara si pentru a putea supravietui astfel regimului terorist din Algeria.În ciuda succesului mare pe care l-a avut ca scriitor, Moulessehoul nu si-a putut revela adevarata identitate decât atunci când a parasit armata si s-a exilatîn Franta. A mai scris:«Ce que le jour doità la nuit»,«Les Agneaux du Seigneur»,«À quoi revent les loups» etc.
În limba româna, la Editura Trei, a aparut deja«Atentatul» (Prix des libraires 2006, Prix Découverte Le Figaro Magazine– Fouquet’s, Grand Prix des Lycéens, Grand Prix des Lectrices Côté Femmes), romanîn curs de ecranizareîn SUA, de catre acelasi producator care a realizat binecunoscutul Brokeback Mountain

Nr. de pagini: 296

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.