Sfintii - Mladite din Hristos. 51 de predici - PS Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor

Sfintii - Mladite din Hristos. 51 de predici - PS Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor
-10%
Preț: 38,70 lei
43,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Religie

DESCRIERE

Inlauntrul luminii dumnezeiesti locuiesc „prietenii lui Dumnezeu”, Sfintii, cei care au devenit biserici vii fiindca in inimile lor se savarsea „slujba de taina cea negraita”. Slavirea si vestirea lucrarii lui Dumnezeu in lume nu este doar o datorie a fiecarui crestin, care trebuie sa izvorasca din dragoste si recunostinta fata de mila lui Dumnezeu si nu dintr-un meschin imperativ juridic, ci si un act care ne apropie de ceata marturisitorilor. Asa cum mucenicii marturiseau pe Hristos inaintea mai marilor acestei lumi tot asa trebuie marturisit si propovaduit Hristos in acest veac al arianismului renascut sub alte chipuri si masti inselatoare.

Urmand indemnului lui Hristos:„invatati sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua” (Mt. 28, 19-20), Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor a scris o carte inchinata celor care L-au marturisit pe Dumnezeu in toata vremea si in toata lumea,„pana la marginile pamantului”: Sfintii. Cartea este aparuta la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si poarta titlul:„Sfintii– Mladite din Hristos”. Cuprinsul sau este alcatuit dintr-un numar de 51 de predici centrate pe viata cate unui Sfant. Ele sunt structurate pe doua planuri: cel aghiologic si cel exegetic. Autorul ne demonstreaza ca aghiologia ortodoxa este o sursa fundamentala si inevitabila si pentru Morala ortodoxa. Temele majore ale existentei umane: pacatul, pocainta, sfintirea, iubirea si indumnezeirea sunt prezentate cu multa subtilitate si profunzime teologica pentru tot omul care doreste sa se adape din Traditia vie a Bisericii.

„Sfintii– Mladite din Hristos” se doreste a fi un omagiu adus Sfintilor. Intr-adevar, eaeste o marturisire contemporana despre lucrarea lui Dumnezeu in lume si undeeste mai transparenta aceasta lucrare decat in Sfinti, cei care au bineplacut Domnului prin viata si purtarile lor... Ei sunt cei au implinit in fiinta lor porunca din vechime:„Fiti sfinti, ca Eu, Domnul, sunt sfant” (Lev. 11, 45), reiterata si talcuita de Cel care a venit sa implineasca Legea, Mantuitorul Iisus Hristos:„Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este” (Mt. 5, 48). Preasfintitul ParinteCalinic ne invata ca„prezenta Duhului Sfant in om il imbogateste si-l transforma, il transfigureaza, il umple de intelepciune, de cunostinta, de rabdare, de dragoste, de nadejde, de credinta. Il imbraca in haina de lumina a virtutilor. Sfintenia este plinatate in Duhul Sfant:(Fapte 7, 55). Prin stradania de a face lucrator harul lui Dumnezeu in ei si in cei din jur, Sfintii sunt departe de bucuriile otravitoare ale placerilor acestei lumi; ei sunt restaurati in cristelnita dragostei divine. In cristelnita Duhului Sfant, prin care se (Ps. 103, 31)” (p. 9).

Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.120 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.