Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, Viorel Ionita, Basilica

Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, Viorel Ionita, Basilica
-10%
Preț: 50,40 lei
56,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Religie

DESCRIERE

“Viitorul Sinod Panortodox nu va formula dogme noi si nici canoane noi, ci va dori sa reafirme, in comuniune si coresponsabilitate, lumina sfanta si vie a credintei ortodoxe intr-o lume aflata in criza spirituala de orientare si ideal” (Cuvant Inainte).

Autorul cartii, parintele prof. univ. dr. Viorel Ionita prezinta ultimele trei intruniri ale Comisiei Interortodoxe Speciale pentru pregatirea Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, a V-a Conferinta Panortodoxa Presinodala si Hotararile Sinaxei Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale din ianuarie 2016.

„Cartea reprezinta o contributie la intelegerea intregului proces de pregatire a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, reliefand totodata si contributia Bisericii Ortodoxe la intrunirile premergatoare acestui eveniment panortodox”, se arata in nota editoriala.

Volumul se adreseaza ierarhilor, preotilor si diaconilor, profesorilor de teologie, studentilor si elevilor din scolile teologice, dar si credinciosilor mireni. La Capitolul III, pagina 94, se prezinta lista temelor inscrise pe ordinea de zi a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, propus sa aiba loc la Academia Ortodoxa din Creta, intre 18-27 iunie 2016: Misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana. Diaspora Ortodoxa. Autonomia si modul ei de proclamare. Taina casatoriei si impedimentele ei. Importanta postului si respectarea lui astazi. Relatiile Bisericilor Ortodoxe cu ansamblul lumii crestine.

 

Anul aparitiei: 2016
Numar pagini: 174
Format: 15x23

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.