Sfantul Paisie Velicikovski - innoitor al vietii monahale si organizator al slujirii liturgice

Sfantul Paisie Velicikovski - innoitor al vietii monahale si organizator al slujirii liturgice
PRP: 45,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,25 lei
Diferență: 15,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

 

Noutatea activitatii de cercetare realizate de Parintele Hrisant are mai multe componente. Dintre acestea, mentionam, mai intai, faptul ca, pentru prima data in spatiul teologic academic romanesc, un teolog apartinand Bisericii si culturii grecesti alege sa studieze despre un sfant care, prin formatia sa duhovniceasca si prin activitatea sa culturala, apartine intregii Ortodoxii, dar a carui viata s-a consumat, in cea mai mare parte, in trei mari Manastiri din Romania: Dragomirna, Secu si Neamt. In al doilea rand, noutatea lucrarii consta in faptul ca autorul ei a depus eforturi impresionante cercetand arhivele din Manastirile Muntelui Athos, de la Manastirea Noul Neamt din Basarabia, de la Lavra Pecerska din Kiev, Ucraina, Arhivele Statului de la Moscova si ale unor Manastiri din Romania, cum sunt cele de la Secu si Neamt, identificand si descriind peste 40 de manuscrise realizate de Sfantul...

mai mult  

Noutatea activitatii de cercetare realizate de Parintele Hrisant are mai multe componente. Dintre acestea, mentionam, mai intai, faptul ca, pentru prima data in spatiul teologic academic romanesc, un teolog apartinand Bisericii si culturii grecesti alege sa studieze despre un sfant care, prin formatia sa duhovniceasca si prin activitatea sa culturala, apartine intregii Ortodoxii, dar a carui viata s-a consumat, in cea mai mare parte, in trei mari Manastiri din Romania: Dragomirna, Secu si Neamt. In al doilea rand, noutatea lucrarii consta in faptul ca autorul ei a depus eforturi impresionante cercetand arhivele din Manastirile Muntelui Athos, de la Manastirea Noul Neamt din Basarabia, de la Lavra Pecerska din Kiev, Ucraina, Arhivele Statului de la Moscova si ale unor Manastiri din Romania, cum sunt cele de la Secu si Neamt, identificand si descriind peste 40 de manuscrise realizate de Sfantul Paisie sau de ucenici ai acestuia, a caror paternitate este demonstrata de specialisti. Privita sub aspectele noutatii pe care lucrarea alcatuita de Parintele Hrisant le aduce, realizam cu usurinta cat de importanta si valoroasa este ea pentru a aprofunda cunoasterea vietii si activitatii Sfantului Paisie Velicikovski de la Manastirea Neamt.

mai putin  -

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0888 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.