Sfantul Luca Evanghelistul si istoricul lui Dumnezeu

Sfantul Luca Evanghelistul si istoricul lui Dumnezeu
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Religie

DESCRIERE

Sfantul Luca este singurul autor din Antichitate care a adaugat la Evanghelia scrisa de el o istorie a originii crestinismului (Faptele Apostolilor). El a dorit sa arate continuitatea dintre istoria lui Iisus Hristos si cea a apostolilor, in calitatea lor de martori si marturisitori ai invierii Sale. 

 

Sfantul Luca este principalul narator al Noului Testament, care, in cele 24 de capitole ale Evangheliei sale, urmate de cele 28 ale cartii Faptele Apostolilor, a reusit sa aduca o contributie remarcabila (cantitativ, aproape un sfert din intreg Noul Testament) istoriografiei crestine. Sfantul Ioan Gura de Aur, in Omiliile la Fapte, il numeste pe Sfantul Luca, pe buna dreptate, „istoricul lui Dumnezeu”.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.