Securitatea retelelor

Securitatea retelelor
-15%
Preț: 91,80 lei
108,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Internet

DESCRIERE

Despre carte

O bresa de securitate care dezvaluie informatii confidentiale, ale dumneavoastra sau ale clientilor, poate fi catastrofala pentru afacerea dumneavoastra! Citind carti precum volumul de fata, dar si urmarindu-i pe hackeri si invatand de la ei, puteti incepe sa le intelegeti atacurile, modul lor de lucru, cum procedeaza si care le sunt motivele. Cititi, luati aminte si folositi informatia. Aceasta carte reprezinta Biblia punctelor vulnerabile si a contramasurilor.

Prin conectarea la Internet deveniti (cu sau fara voia dumneavoastra) membru al unei comunitati in care fiecare devine o parte a unui enorm sistem, cu mult superior oricarui individ si unde timpul si distanta sunt aproape eliminate. Vecinul de alaturi este acum un hacker dintr-o alta tara pus pe rele sau un pusti talentat care va vaneaza punctele slabe asa, ca sa se distreze. Din pacate, majoritatea oamenilor sunt de parere ca ei nu reprezinta o tinta interesanta. Nimic mai fals! In fiecare zi exista cel putin o duzina de insi care doresc sa stie daca sistemul vostru poate discuta cu ei folosind una dintre numeroasele aplicatii binecunoscute de tip cal troian sau vreo aplicatie software vulnerabila. De ce se tot intorc oamenii astia in fiecare zi? Simplu. Fiindca reusesc deseori sa gaseasca si sa compromita calculatoare vulnerabile.

Este evident ca pericolele generate de atacurile din Internet vor continua sa evolueze, iar companiile vor continua sa recurga la Internet pentru o buna parte, daca nu pentru intreg fluxul de tranzactii. In ciuda riscurilor de securitate care cresc in fiecare zi in Internet, companiile continua sa-l utilizeze si sa-si extinda prezenta. De ce? Deoarece Internetul este un mediu esential de activare a afacerilor. In consecinta, toate aceste companii trebuie sa fie atente si gata de a raspunde la atentia pe care o vor primi de la indivizii cu intentii malitioase

Pentru a ne imbunatati securitatea si a lupta impotriva inamicului, trebuie sa-l cunoastem, sa ne imprietenim cu el si sa invatam de la el. Hackerii sunt mult prea abili si decisi pentru a fi ignorati. Prin insasi natura lor, hackerii continua sa se reinventeze pe ei insisi si tehnicile lor, devenind deseori fantome in peisajul cibernetic, practic imposibil de urmarit. Ca un virus, ei se multiplica si se adapteaza pentru a supravietui, ceea ce-i face extrem de dificil de studiat.

Capitolele din carte nu sunt povesti de fictiune concepute de studenti la teatru sau preluate din filme de groaza. Sunt tehnici autentice si relatari despre campul de batalie digital in care am intrat cu totii. Inamicul se afla in spatele usii si este invizibil tuturor, cu exceptia catorva experti in domeniu. In paginile de fata se gasesc sfaturile acestor experti. Sunteti pe cale sa intelegeti ratiunea si motivatia inamicului, iar de aici ii veti cunoaste motivele, tehnicile si, cel mai important, veti invata sa-l invingeti.

Sunt prezentate cele mai recente noutati in materie de tehnici si tehnologii:

* Noi atacuri asupra retelelor fara fir 802.11
* Analiza virusului Code Red
* Noi atacuri asupra sistemelor Windows, mai ales asupra produselor Windows 2000 si Windows XP/.NET Server
* Metodologii de atac folosite in comertul electronic semnificativ actualizate
* Prezentare a tuturor instrumentelor noi de atac distribuit prin refuzul serviciului (DDoS)

* Noi puncte vulnerabile ale sirului de formatare descoperite in Windows si UNIX, care tind sa ia locul depasirilor de buffer in clasamentul celor mai insidioase atacuri existente

* Noi studii de caz actualizate la inceputul fiecarei parti, tratand despre recente atacuri notabile

-· Tratare actualizata a atacurilor impotriva sistemelor Windows 9x, Millennium Edition (ME), Windows NT/2000/XP/.NET Server, UNIX, Linux, NetWare si zeci de alte platforme, inclusiv contramasurile adecvate

-· Un capitol revizuit si actualizat despre atacurile realizate la conectarea prin linie telefonica, care include materiale noi despre atacul sistemelor PBX si mesagerie vocala, precum si o sectiune actualizata despre VPN

Despre autori

Stuart McClure are peste un deceniu de experienta in domeniul tehnologiei informatiei si al securitatii. Timp de aproape trei ani (si pentru un public de aproape 400.000 de cititori), Stuart a fost co-autor al Security Watch , un articol saptamanal in revista InfoWorld, care trateaza despre probleme de securitate, programe de exploatare si puncte vulnerabile. Stuart a activat ca analist pe probleme de securitate pentru centrul de testare InfoWorld, unde a evaluat aproape 100 de produse de securitate si de retea, specializandu-se in produse de tip parafoc, pentru auditarea securitatii, detectia patrunderilor si infrastructura cu cheie publica (PKI). Anterior revistei InfoWorld, Stuart a sustinut departamentele IT timp de sase ani ca director de retea, securitate si sisteme pentru platforme Novell, NT, Solaris, AIX si AS/400.

Stuart este detinatorul unei diplome de licenta de la Universitatea din Colorado, Boulder, si a numeroase certificate, inclusiv CISSP de la ISC2, CNE de la Novell si CCSE de la CheckPoint.

Joel Scambray

Joel Scambray a proiectat si analizat arhitecturi de securitate pentru o varietate de aplicatii si produse. Joel tine frecvent prelegeri pe teme de securitate a produsului Windows 2000 pentru institutii intre care se numara The Computer Security Institute, The MIS Training Institute, SANS, ISSA, ISACA si numeroase corporatii majore; de asemenea, tine cursul de atacarea sistemelor Windows in cadrul firmei Foundstone. In dosarul academic al lui Joel se numara diplome de la University of California at Davis si Los Angeles (UCLA) si un certificat Certified Information Systems Security Professional (CISSP).

George Kurtz

George Kurtz este director executiv la Foundstone (http://www.foundstone.com), unul dintre principalii furnizori de solutii de securitate. Dl. Kurtz este un expert international recunoscut in materie de securitate si dispune de o solida experienta in domeniul detectiei intrusilor, proceduri de raspuns in caz de incidente si solutii de acces de la distanta. In calitate de director executiv si co-fondator al companiei Foundstone, dl. Kurtz reprezinta o combinatie unica de perspicacitate in domeniul afacerilor si sursa de cunostinte tehnice in domeniul securitatii. Aceste calitati necesare sunt folosite pentru a asigura conducerea strategica a firmei Foundstone, precum si pentru a-si ajuta pe clienti sa inteleaga impactul in afaceri al securitatii. Spiritul intreprinzator al d-lui Kurtz a ajutat firma Foundstone sa ocupe una dintre pozitiile de frunte intre furnizorii industriali de solutii de securitate. Dl. Kurtz este frecvent solicitat sa comenteze evenimente legate de brese de securitate si a aparut la numeroase posturi de televiziune, inclusiv CNN, CNBC, NBC, FOX si ABC.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.