Scrieri impotriva iconoclastilor, Studitul Teodor, Eibmo

Scrieri impotriva iconoclastilor, Studitul Teodor, Eibmo
Preț: 14,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Religie

DESCRIERE

Lucrarea, editata cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si al pictorilor bisericesti in Patriarhia Romana, cuprinde in prima parte notiuni de teologia icoanei, despre controversa iconoclasta si despre viata si opera Sfantului Teodor Studitul. Urmeaza scrierile propriu-zise ale Sfantului Teodor, traduse din greaca veche de Protos. Policarp Parvuloiu:

Cele trei tratate polemice impotriva iconomahilor.

Cateva chestiuni impotriva iconomahilor.

Sapte capitole impotriva iconomahilor.

Epistola catre Platon, despre inchinarea la sfintele icoane.

Nota editoriala subliniaza importanta si actualitatea operei Sfantului Teodor, care a trait in secolul 8 in Manastirea Sfantului Ioan Botezatorul din Studion, langa Constantinopol:

Opera antiiconoclasta a Sfantului Teodor reprezinta sinteza limpede si inspirata privind venerarea sfintelor icoane. Actualitatea acestei opere este incontestabila, mai ales daca luam in considerare faptul ca prezenta si lucrarea sfintelor icoane in Biserica lui Hristos au fost si sunt contestate pana in ziua de astazi.

 

Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 216
Format: 15x21

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.068 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.