Scrieri - Cezar Baltag

Scrieri - Cezar Baltag
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Nascut la Malinesti, judetul Hotin si refugiat apoi cu parintii in Romania, Cezar Baltag este unul dintre cei mai valorosi reprezentanti ai generatiei de poeti a anilor '60, generatie a "resurectiei lirismului" in literatura romana, alaturi de Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Ioan Alexandru, Ana Blandiana, Ilie Constantin s.a.

Nicolae Manolescu il elogiaza in Istoria... sa in termeni poetici: "Emotia sta la el sub sapte peceti de arta. Din folclorul autohton sau din credinte si eresuri orientale, a distilat la nesfarsite esente. Mitologicalele lui Baltag tin de ritualitate. Limbajul are aura. Intelesurile sfaraie ca tamaia in materia incantatorie a frazelor".

Asezandu-l intr-un loc onorabil din galeria poetilor saizecisti, criticul si istoricul literar Bogdan Cretu, prefatatorul volumului, ii apreciaza demnitatea cu care isi incheie acesta parcursul ("o lectie de demnitate umana supravegheata poetic"), adaugand intr-o concluzie: "Cezar Baltag este un poet important, complex, cu multiple posibilitati, cu apetit pentru experiment, permanent in cautare de sine, fara de care peisajul liricii romane de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial e de neconceput".

Volumul prezinta opera poetului si eseistului Cezar Baltag (1939–1997). Compartimentul Poezie cuprinde o selectie reprezentativa din volumele: "Rasfrangeri" (1966), "Odihna in Tipat" (1969), "Sah orb" (1970), "Madona din dud" (1973), "Unicorn in oglinda" (1975), "Dialog la mal" (1985), "Euridice si umbra" (1988) si "Strigarea numelui" (1995). O parte din eseurile poetului, cuprinse in volumele "Eseuri" (1992) si "Paradoxul semnelor" (1996), sunt reunite in sectiunea Eseistica.

Un studiu introductiv, o serie de repere cronologice, note si comentarii la texte si un grupaj de fotografii, care insotesc volumul, intregesc informatia despre poet si opera sa.

Volumul este destinat, in primul rand, celor interesati de istoria literaturii romane (profesori, studenti, elevi), celor interesati de istoria si cultura romaneasca, precum si tuturor iubitorilor de literatura.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0569 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.