Sandru Daniel Mihail, Directiva - Act de dreptul Uniunii Europene, si dreptul roman

Sandru Daniel Mihail, Directiva - Act de dreptul Uniunii Europene, si dreptul roman
-15%
Preț: 31,45 lei
37,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 268
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Volumul de fata are la origine o conferinta organizata la 11 noiembrie 2014 de Centrul de Studii de Drept European (CSDE)– Institutul de Cercetari Juridice„Acad. Andrei Radulescu”, din cadrul Academiei Romane, si de Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene (ARDAE). Contributiile initiale au fost completate cu alte cateva lucrari, in vederea intregirii tabloului complex al directivei Uniunii Europene.

Directiva este acel act de dreptul Uniunii Europene care este obligatoriu pentru statele membre, destinatarii ei, cu privire la rezultatul care trebuie atins, dar care lasa autoritatilor acelor state competenta in ceea ce priveste forma si mijloacele.

Cele zece lucrari reunite in volum, precedate de o introducere substantiala, grupate in cinci sectiuni, ofera multiple perspective asupra impactului directivei– specie a dreptului Uniunii Europene– asupra ordinii juridice romane si al puterilor legislativa, executiva si judecatoreasca, la care se adauga situatia particulara a Curtii Constitutionale.

Nr. de pagini: 268
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.