Samuel J. Knapp, Dileme etice in psihoterapie. Abordari pozitive ale procesului decizional

Samuel J. Knapp, Dileme etice in psihoterapie. Abordari pozitive ale procesului decizional
-20%
Preț: 36,00 lei
45,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 344
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Psihoterapia, consilierea psihologica, sunt domenii in care specialistul se loveste adesea de probleme delicate, cand este obligat sa ia decizii etice in situatii marcate, uneori, de conflicte intre diferitele principii etice al profesiei sau intre acestea si legile statului ori cutumele sociale. Ce ati face daca ati intalni la o reuniune mondena prietena unuia dintre pacientii dumneavoastra, care va intreaba in fata celorlalti invitati cum merge terapia prietenului sau?

Autorii volumului de fata ii incurajeaza pe specialisti sa se confrunte cu dilemele tinand seama de principiile deontologice implicate, ascultandu-si totodata intuitia si emotiile, solicitand, la nevoie, ajutorul colegilor. Ei propun, de asemena, un proces decizional bazat pe trei strategii, utilizabile in contexte diferite: modelul aculturatiei etice; modelul optimizarii calitatii; metode pentru alegerea celei mai bune decizii.

Cartea este presarata cu dileme din practica psihoterapeutica si psihologica de zi cu zi, analizate si discutate din mai multe perspective. Ea se adreseaza psihologilor incepatori si celor cu experienta, precum si altor categorii profesionale din domeniul social.

Samuel J. Knapp este doctor in educatie, psiholog, profesor de etica in cadrul a doua universitati si activeaza in mai multe comitete profesionale de pe teritoriul SUA. A scris numeroase carti si articole de specialitate si a participat in anul 2002 la revizuirea Codului Etic al APA.

Michael C. Gottlieb este psiholog, specializat in psihologia familiei si psihologie judiciara. Preda cursuri de etica la Universitatea Texas si a avut mai multe mandate in comisiile de etica si standarde profesionale ale APA.

Mitchell M. Handelsman este profesor universitar de renume, editor asociat al APA Handbook of Ethics in Psychology si coautor al unui manual de etica pentru psihoterapeuti si psihologi.


Cuprins:

Avertisment important
Prefata
Introducere: probleme, capcane si alternative

Partea I. Trei modele pentru abordarea problemelor etice complexe
Capitolul 1. De ce sunt alegerile etice atat de dificile?
Capitolul 2. Modelul procesului etic de luare a deciziilor
Capitolul 3. Modelul optimizarii calitatii
Capitolul 4. Modelul aculturatiei etice

Partea a II-a. Aplicatii ale celor trei modele
Capitolul 5. Competenta profesionala
Capitolul 6. Respectarea limitelor
Capitolul 7. Consimtamantul informat
Capitolul 8. Principiul binelui general si pacientii periculosi
Capitolul 9. Justitia sociala
Postfata
Referinte
Index

Nr. de pagini: 344
Anul aparitiei: 2016
Autori: Samuel J. Knapp, Michael C. Gottlieb, Mitchell M. Handelsman

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.064 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.