SAH - Volumele I si II - Tainele si tactica jocului de sah

SAH - Volumele I si II - Tainele si tactica jocului de sah
Preț: 159,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Pachetul SAH - Volumele I si II. Tainele si tactica jocului de sah, contine doua titluri:

- Tainele jocului de sah, pas cu pas
- Tactica jocului de sah. Arta combinatiilor, volumul II CD inclus

 

Descriere - Tainele jocului de sah, pas cu pas

 

…pe CD-ul atasat acestei carti veti gasi bazele de date cu toate partidele din carte si o serie de programe gratuite de jucat sah, dar mai ales un program de analiza a pozitiilor extrem de performant, Chess Base, un program care nu poate lipsi de pe "masa de lucru” a nici unui sahist care vrea sa obtina performante inalte.

…un manual conceput special pentru a fi folosit in scoli, de catre profesori. O metoda care imbina pregatirea cu ajutorul cartilor, revistelor, marilor softuri de sah si a internetului.

Cartea propune o noua tehnologie didactica:

Prima parte a lectiei: predare, sunt folosite exercitii foarte simple
Partea a doua a lectiei: munca independenta fiecare elev rezolva singur exercitii simple
Partea a treia a lectiei: prezentarea unei pozitii dintr-o partida de concurs si analiza unei partide jucata de mari maestri
Partea a patra a lectiei: test de evaluare
Partea a cincea: tema de casa

Tema pentru acasa inseamna citeva partide din practica marilor maestrii care se refera strict la tema lectiei (portofoliu de partide tematice).

Cartea cuprinde exercitii usoare pentru munca independenta in clasa, teme pentru acasa, un test de control la sfirsitul fiecarei lectii pentru evaluare continua, analiza unor pozitii si partide din practica marilor maestri, plus un portofoliu de partide tematice (luate din concursurile sahistilor profesionisti) la sfirsitul fiecarei lectii (ca tema pentru acasa), fiecare ora din programa are o lectie in aceasta carte si deci poate fi folosita in mod direct de catre profesor la predare(chiar daca profesorul nu stie sah).

DVD-ul atasat cartii cuprinde toate pozitiile si partidele din carte analizate pe larg.

Pe DVD sunt citeva filme pentru a-i invata pe cei mici(de la gradinita si clasa 1) cum se muta piesele si regulile de baza.

Aceste partide sunt in baze de date care pot fi vizualizate cu un program special, gratuit, ChessBase.

Deci puteti vedea cu acest program cum a decurs partida, mutare cu mutare, programul analizeaza variantele posibile la fiecare mutare si va permite sa propuneti si mutari proprii(vedeti direct daca este bine sau nu ce ati mutat, etc).

Manual de sah:
- fiecare ora din programa are o lectie in carte;
- fiecare lectie are trei teste pe trei nivele de performanta

 

Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 390
Format: 17x24

 

Descriere - Tactica jocului de sah. Arta combinatiilor, volumul II CD inclus

 

Ce veti gasi in aceasta carte:

1. Expunerea sistematica prin exemple simple a notiunilor de baza.
2. Numeroase exercitii pentru insusirea notiunilor, regulilor si principiilor strategice si tactice ale jocului de sah.
3. Exercitii pentru antrenament si teste de evaluare, partide comentate si partide de portofoliu pentru ficeare tema in parte.
4. Fiecare lectie are o structura didactica care asigura eficienta predarii si insusirii cunostintelor: prima parte a lectiei cuprinde definitiile si prezentarea notiunilor pe baza unor pozitii riguros alese si comentate, partea a doua propune mai multe pozitii pentru munca individuala in clasa sub supravegherea profesorului, urmeaza un exemplu practic comentat luat din partidele jucate de marii maestri de sah, apoi o partida practica comentata pentru ca elevul sa nu piarda nici un moment din vedere aspectul practic si faptul ca o partida de sah este un tot unitar. Lectia se incheie cu un test de evaluare astfel incat profesorul si elevii sa vada temele pe care trebuie sa se insiste si in sfarsit avem si cateva partide tematice de portofoliu (luate din practica marilor maestri de sah) care ilustreaza dinamica unei partide de sah si care ne pun in fata unor situatii reale care ilustreaza tema abordata in fiecare lectie. Metoda propusa in aceasta carte asigura predarea eficienta a principiilor jocului de sah chiar daca profesorul nu stie sah.
5. O alta particularitate a acestei carti consta in faptul ca CD-ul care insoteste cartea are bazele de date cu toate pozitiile si partidele din carte analizate pe larg cu un program specializat si extrem de eficient, ChessBase. Acest program va permite sa urmariti "pe viu" fiecare partida si sa incercati si variante proprii, de asemenea programul va spune in ficare moment care este cea mai buna mutare si face o analiza exhaustiva a variantelor. Acest program va permite sa evoluati foarte rapid si sa va profesionalizati.
6. Pe CD gasiti si o serie de lectii sub forma unor filme care prezinta notiunile si tehnicile de baza pentru copiii mici care nu stiu inca sa citeasca, de exmplu copiii de gradinita si elevii din clasa 1.
7. Pe CD gasiti si programe de sah care va ajuta sa exersati ori de cate ori doriti ceea ce va imprima un ritm alert evolutiei spre profesionism a oricarui om care este suficient de insistent. Cunostintele din acest volum sunt suficiente pentru a ajunge cel putin un sahist de categoria 1, daca, pornind de la zero, sunteti dispusi sa va pregatiti zilnic in jur de doua ore timp de doi ani. Performanta cere multa pasiune, determinare, efort si rabdare.

DIN CUPRINS:

Capitolul 1: Recapitulare si completari
Lectia 1: Tabla de sah, notarea pozitiilor mutarilor, sah. mat, pat, remiza, captura, en-passant, sah-captura, maturi celebre, combinatii de mat, sah etern, maorisca, regele in centru.
Lectia 2: Atacul dublu.
Lectia 3: Sahul si atacul prin descoperire. Sah dublu.
Lectia 4: Legatura.
Lectia 5: Linia 7/2 in stapanirea turnurilor sau turn dama si alte figuri
Lectia 6: Slabiciunea ultimei/primei linii
Lectia 7: Coloane deschise. Mobilitatea turnurilor.
Lectia 8: Pioni inapoiati pe coloane semideschise 'Lectia 9: Pioni liberi, transformarea pionilor
Lectia 10: Mobilitatea figurilor. Dezvoltarea. Centralizarea. Cooperarea.
Lectia 11: Nebunii si structura de pioni (mobilitatea nebunilor, perechea de nebuni)
Lectia 12: Perechea de nebuni in diagonale deschise
Lectia 13: Mobilitatea turnurilor
Lectia 14: Rocade inverse

 

Anul aparitiei:  2021
Numar pagini: 395
Format: 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.072 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.