Sadoveanu... altfel

Sadoveanu... altfel
-25%
Preț: 12,75 lei
17,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 200
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Ideea de a alcatui acest volum referitor la anumite aspecte din viata si opera scriitorului Mihail Sadoveanu mi-a venit cand am inceput sa-mi dau seama, dupa mai multe lecturi din si despre marele romancier, ca nu este prezentat integral, ci fragmentar, in functie de temele de cercetare si interesele biografilor, criticilor literari sau jurnalistilor; ca opera lui a fost cenzurata, in prezent neexistand o reeditare integrala a monumentalei sale creatii literare, si cand am vazut ca nu mai ocupa locul cuvenit in manualele scolare.

Articolele stranse in prezentul volum au vazut lumina zilei fie in cotidianul Patriarhiei Romane, Ziarul Lumina, fie pe portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei ori in alte publicatii. De asemenea, unele teme din carte au fost prezentate in cadrul anumitor simpozioane si prelegeri dedicate comemorarii scriitorului, dar volumul cuprinde si materiale inedite.  Se cade sa subliniez aici ca, prin prezenta expunere, nu incerc sa concurez cu exegezele critice si nici nu vreau sa evidentiez detalii de acest fel. Gandul meu este ca, prin smerita mea contributie, sa sprijin refacerea, chiar si partiala, a unui intreg, deoarece, dupa anul 1990, nu de putine ori, Sadoveanu a fost dispersat si privit unilateral, din perspective ce nu reflecta in intregime complexitatea vietii si a creatiei sale.”

      Arhim. Mihail Daniliuc

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.