Rolul bisericii in familia crestina contemporana

Rolul bisericii in familia crestina contemporana
PRP: 20,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 16,40 lei
Diferență: 3,60 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea  Rolul bisericii in familia crestina contemporana, este un studiu socio-teologic despre rolul bisericii in familia crestina. Asa cum arata titlul, ea este dedicata misiunii Bisericii referitoare la familia crestina de astazi. Tema abordata astfel este de o importanta si actualitate exceptionala, dar si foarte complexa. Caci familia este mediul natural oranduit de Dumnezeu in care se nasc, cresc si se maturizeaza persoanele umane. De aceea educatia si instructia crestina in cadrul familiei sunt decisive pentru copii si tineri.

Lucrarea este structurata in doua capitole, fiecare capitol cuprinzand mai multe subcapitole, adecvate continutului si obiectivelor de cercetare asumate.

Primul capitol, Consideratii teoretice despre familia crestina constituie partea centrala si actuala a lucrarii, atat sub raport doctrinar-teologic, cat si sub raport social. Aici sunt abordate urmatoarele teme: familia crestina intre traditie si modernitate: consideratii teologice, psihologice si sociologice; relatia dintre misiunea Bisericii si familia crestina.

Capitolul al doilea este dedicat unui sondaj sociologic, intitulat: Studiu sociologic privind relatia dintre rolul Bisericii si familia crestina in contextul actual psihosocial. Acest sondaj-studiu este facut pentru a evidentia relatia dintre sentimentul religios si valorile morale ale familiei crestine, precum si pentru realizarea unui profil moral al familiei. Sondajul isi propune sa evidentieze relatia intre sentimentul religios si valorile morale asumate, precum si evidentierea unor diferente intre participanti in ceea ce priveste problematica abordata, in functie de gen, mediu de rezidenta, numarul membrilor familiei si de varsta. Sondajul-studiu este facut pentru a orienta activitatea misionar-pastorala a Bisericii in functie de rezultatele acestuia.

In concluzii, autorii sintetizeaza continutul lucrarii in aplicabilitatea ei practica referitoare la situatia familiei crestine in contextul psihosocial de astazi, facand si unele recomandari pertinente pentru revigorarea misiunii Bisericii cu privire la familie, in contextul societatii secularizate postmoderne, mai ales ca rezultat al constatarilor obtinute prin sondajul-studiu sociologic intreprins in acest scop.

Lucrarea este consacrata unei teme de interes major pentru misiologie si pentru viata crestina. Autorii ofera o lucrare cu aplicabilitate imediata pentru cunoasterea contextului psihosocial in care traiesc familiile crestine de astazi. In acest sens ea este foarte folositoare pentru teologi, studenti si preoti si pentru toti cei angajati intr-un fel sau altul in misiunea Bisericii, dar si in consolidarea constiintei eclesiale si misionare.

Datele si informatiile utilizate in elaborarea lucrarii, ca si concluziile formulate pot fi folosite de catre studenti, preoti si specialisti in domeniu, lucrarea putand servi ca punct de plecare pentru investigatii ulterioare asupra unei teme atat de importante si actuale: cunoasterea exigentelor misionare care se impun misiunii Bisericii cu privire la familia crestina, in contextul psihosocial al societatii contemporane postmoderne, secularizata si globalizata. 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1007 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.