Roland Schuller, Dualismul austro-ungar. Editia a II-a revizuita si adaugita

Roland Schuller, Dualismul austro-ungar. Editia a II-a revizuita si adaugita
-15%
Preț: 16,07 lei
18,90 lei (-14,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 272
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Lucrarea de fata isi propune sa analizeze lupta natiunilor oprimate pentru zadarnicirea compromisului dualist din 1867, incheiat intre clasele dominante austriece si maghiare, prin care se impunea incorporarea Transilvaniei la Ungaria.
Tema lucrarii constituie o problema complexa, ce are in vedere reconstituirea obiectiva a procesului istoric de-a lungul deceniului  al saptelea din secolul al XIX-lea, urmarind integrarea acestei perioade in ansamblul fenomenelorpolitico-sociale din Transilvania, din Austro-Ungaria si din Europa.

Prezentand evenimentele premergatoare incheierii asa numitului„Ausgleich”, lucrarea porneste de la ideea corelarii miscarii nationale romanesti cu istoria politica a Imperiului habsburgic si cu miscarea de eliberare nationala si sociala a celorlalte nationalitati din monarhie, dupa instaurarea sistemului dualist.

Perioada„regimului liberal” (1860-1867) ce a precedat incheierea pactului dualist, a constituit, prin amploarea si profunzimea actiunilor politice romanesti, o etapa marcanta din istoria moderna a Transilvaniei.

Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.