Robert Bischin, Elemente de dreptul urbanismului in Romania si Uniunea Europeana. Legislatie, doctrina si jurisprudenta

Robert Bischin, Elemente de dreptul urbanismului in Romania si Uniunea Europeana. Legislatie, doctrina si jurisprudenta
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 244
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Din perspectiva sociologiei urbane, termenul de urbanism este utilizat cu stricta referire la aspectele sale practice privind procesele de planificare urbana si management urban considerate ca fiind activitati complexe care inglobeaza elemente sociale, economice si de mediu din cadrul urban, al caror succes in raspunsul dat necesitatilor sociale depinde de implicarea activa a tuturor actorilor urbani, obiectivul final fiind imbunatatirea calitatii vietii oamenilor.
 
Astfel cum se poate observa din continutul acestei lucrari, amenajarea teritoriului si urbanismul sunt instrumentele necesare prin care se realizeaza gestionarea spatiala a teritoriului.

Viziunea autorului
 
Urbanismul are ca obiect toate transformarile din teritoriu, precum si modalitatile dupa care aceste transformari se efectueaza, actorii care fac aceste transformari si motivatiile lor, tehnicile utilizate, rezultatele scontate, precum si consecintele efective. De aceea, urbanismul nu este doar un ansamblu de proiecte, de teorii, de norme, ci un ansamblu de practici care vizeaza modificarea continua si constienta a starii teritoriului si a orasului, motiv pentru care in aceste practici sunt angrenati: geografi si geologi, topografi si ingineri, agronomi, sociologi, juristi, istorici, economisti, arhitecti si urbanisti.

Din cuprins

    functiile dreptului urbanismului
    elemente de dreptul urbanismului in Uniunea Europeana
    autorizatiile de urbanism
    planificarea de urbanism
    institutiile urbanismului

Puncte forte

    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura, in special la normele procedurale atat de drept intern, cat si de drept european
    scurta incursiune definirea ramurii de dreptul urbanismului
    analize jurisprudentiale in materia obtinerii autorizatiilor de urbanism
    ample referinte bibliografice

Despre autor
 
Robert Bischin este lector universitar, doctor in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova.

Nr. de pagini: 244
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.