Revocarea actului administrativ

PRP: 69,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 57,27 lei
Diferență: 11,73 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Lucrarea abordeaza o institutie juridica cu o semnificatie deosebita atat pentru dreptul administrativ, cat si pentru drept in general si, as putea spune, pentru ordinea juridica dintr-un stat, reverberand, astfel, in activitatea puterii judecatoresti si a Curtii Constitutionale.

 

Revocarea reprezinta o dimensiune a regimului juridic administrativ cu caracter de principiu, de care se leaga activitatea administratiei in ansamblul sau, inclusiv dreptul la o buna administrare.

 

Cuprinsul lucrarii

 

Lucrarea este structurata in patru titluri. Primul titlu este unul introductiv in care sunt prezentate o serie de aspecte generale cu privire la actul administrativ. Al doilea titlu analizeaza institutia revocarii privita ca principiu al regimului juridic al actelor administrative. Titlul al treilea abordeaza problematica revocarii in sistemul de drept european. Ultimul titlu este alcatuit dintr-o analiza a institutiei revocarii actelor administrative in sistemele nationale ale unor state membre ale Uniunii Europene.

 

Puncte forte

 

Institutia revocarii actului administrativ este analizata atat din perspectiva dreptului national, cat si din perspectiva dreptului comparat, autoarea oprindu-se asupra sistemelor de drept din Franta, Germania, Italia, Spania si Marele Ducat de Luxemburg.

 

Public tinta

 

Avand in vedere subiectul abordat, prezenta monografie este destinata nu doar practicienilor dreptului, ci si publicului larg.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.