Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate

Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
-10%
Preț: 25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate

CAPITOLUL 1
Arie de aplicabilitate, definitii si categorii de entitati raportoare

1. - (1) Prezentele reglementari prevad formatul si continutul situatiilor financiare anuale, principiile contabile si regulile de recunoastere, evaluare, scoatere din evidenta si prezentare a elementelor in situatiile financiare, anuale individuale, regulile de intocmire, aprobare, auditare/verlficare potrivit legii, si publicare a situatiilor financiare anuale, Planul de conturi general, precum si continutul si functiunea conturilor contabile.

(2) Acestea stabilesc, de asemenea, reguli privind intocmirea situatiilor financiare anuale consolidate.

2. - Prezentele reglementari transpun partial prevederile Directivei 2013/34/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind situatii e financiare anuale, situatiile financiare consolidate si rapoartele conexe ale anumitor tipuri de intreprinderi, de modificare a Directivei 2006/43/CE. a Parlamentului European si a Consiliului si de abrogare a Directivelor 78/660/CEE si 83/349/CEE ale Consiliului, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 182 din data de 29 iunie 2013.


Contine:

Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1. 802/2014 pentru aprobarea reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate (M. Of. nr. 963 din 30 decembrie 2014)

Legea contabilitatii nr. 82/1991, actualizata, ultima modificare fiind adusa prin O. U. G. nr. 79/2014 (M. Of. nr. 902/11 decembrie 2014).


Nr. de pagini: 375
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.