Rani dechise VII. Educatia omenescului

Rani dechise VII. Educatia omenescului
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Critica literara

DESCRIERE

Cartea autorului Solomon Marcus „Rani dechise VII. Educatia omenescului" de la editura SPANDUGINO

Seria Rani deschise ar fi trebuit sa se incheie odata cu volumul 6, aparut postum. Dar ea nu s-a lasat incheiata, bogatia materialului impunand publicarea volumului de fata, care reproduce, in bilant atent, opt texte ramase nepublicate din anul 2012, 17 texte care completeaza imaginea anului 2013 si 37 texte care reprezinta doar o parte din prestatia pe 2014 a autorului. (…)

Desfasurarea proiectului Rani deschise nu ar fi fost posibila fara provocarile lansate de reviste, posturi de televiziune, scoli si alte institutii de invatamant si cultura ale Romaniei. Solomon Marcus a intervenit atunci cand era invitat si amploarea actiunii sale e potentata de intere-sul cu care a fost asteptata si solicitata. (…)

La fel cu toate volumele aparute pana acum ale seriei, volumul de fata intra in ecou cu cele care l-au precedat. Temele asupra carora Solomon Marcus a insistat inca de la inceput sunt problemele de fond ale educatiei actuale: educatia matematica si stiintifica perimata, nevoia de dialog intre disciplinele care se predau la scoala si intre profesorii care le corespund, obligatiile culturale si formative ale profesorilor, independent de materia pe care o reprezinta, stimularea la elevi a curiozitatii, a spontaneitatii creatoare, cu riscul asumat al greselilor, si a rezistentei intelectuale pe termen lung, educatia tinerei generatii in spiritul deschiderii indraznete spre marea aventura a invatarii si al optiunii lucide pentru tipul de activitate in care poate excela.
 Sanda Golopentia
Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 898
Format: 11x17

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.