Radiatiile electromagnetice necesare omului de Lucian Sandu

Radiatiile electromagnetice necesare omului de Lucian Sandu
-10%
Preț: 24,57 lei
27,30 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2019
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Lucian Sandu „Radiatiile electromagnetice necesare omului de Lucian Sandu" de la editura MEDICALA

Radiatiile electromagnetice din viata noastra, atat cele naturale cat si cele artificiale, merita sa fie tratate cu mai multa atentie. Aceasta deoarece ele reprezinta, de fapt, „hrana“ noastra fizica, alaturi de bine-cunoscuta hrana chimica (alimente, apa, minerale, vitamine, aer). Pentru a intelege mai bine ce sunt acest Radiatii, cum se formeaza, ce rol au in Univers si in viata noastra sunt trecute sumar in revista date cunoscute si ipoteze legate de nasterea si forma actuala a Universului.

Dupa partea generala este prezentata cea de specialitate, in care se discuta despre sursele de producere, proprietatile fizice, utilizare radiatiilor in diverse domenii de activitate, de la uzul curent, domestic, la aplicabilitatea in cercetarea pentru realizarea de aparatura medicala de inalta performanta pentru diagnosticarea si tratamentele care au la baza folosirea acestora, sau in sfera cercetarii spatiului cosmic si, nu in ultimul rand, folosirea in scopuri militare si de siguranta, de supraveghere a frontierelor de stat, atat terestre cat si maritime sau aeriene. De asemenea, se pune mare accent pe necesitatea efectuarii masuratorilor dozimetrice si pe aspectul protejarii, atat generale, pentru polulatie, cat si profesionale, a tuturor celor care sunt expusi efectelor acestor radiatii.

Cuprins: Date generale despre radiatiile electromagnetice. Date speciale despre radiatiile electromagnetice. Masuratori ale radiatiilor electromagnetice ionizante. Protectia impotriva radiatilor ionizante. Protectia impotriva radiatiilor neionizante. Anexa: Dozimetria radiatiilor ionizanteAnul aparitiei: 2019
Numar pagini: 145

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.159 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.