Quirkologia, stiinta bizarului. Neobisnuita psihologie a vietii cotidiene

Quirkologia, stiinta bizarului. Neobisnuita psihologie a vietii cotidiene
-15%
Preț: 17,00 lei
20,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 237
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Quirkologia, stiinta bizarului. Neobisnuita psihologie a vietii cotidiene. Prezentare - Quirkologia, stiinta bizarului. Neobisnuita psihologie a vietii cotidiene. Quirkologia este un termen inventat de Richard Wiseman, pentru a defini cercetarea psihologica mai putin obisnuita– ba chiar bizara. Mare parte din aceasta lucrare foloseste metode directe, pentru a investiga subiecte neobisnuite, sau metode neobisnuite, pentru a investiga teme obisnuite.

La ce foloseste o asemenea cercetare? Nu m-a deranjat niciodata critica ce reiese din aceastaîntrebare, deoarece sunt de parere ca orice activitate este valoroasa daca satisface o curiozitate, stimuleaza idei si ofera o nouaîntelegere asupra lumii sociale.
– Stanley Milgram, Individul dintr-o lume sociala

În ce modîti influenteaza viata, prenumele pe careîl ai? Ce spune despre personalitatea ta, modulîn care mergi? De ce ar trebui ca anunturile matrimoniale ale femeilor, sa fie scrise de barbati? Care este cea mai amuzanta gluma din lume– oare, fundamentalistii religiosi au simtul umorului? De ce locuitorii orasului Delhi sunt mult mai serviabili decât londonezii? Cum poti fi convins sa retii evenimente care nici macar nu s-auîntâmplat? De ce politicienii incompetenti câstiga alegerile?
De peste douazeci de ani, psihologul si profesorul Richard Wiseman a examinat bizara stiinta a vietii de toate zilele. A petrecut multe noptiîn presupusele case bântuite de fantome, a condus experimente clandestine,în mai mult de treizeci de tari,îmbracându-se chiar siîntr-un urias costum de gaina.În aceasta carteîsi descrie aventurile din vârtejul comportamentului omenesc siîi omagiaza pe aceia care au avut si ei o asemenea activitate bizara si extraordinara. Prezentând o nouaînfatisare a acestui fenomen fascinant, numit viata, cartea de fata reprezinta un ghid decisiv pentru situatiaîn care savantii ce studiaza comportamentul omenesc, dau dovada de un comportament„bizar”.
Richard  Wiseman este unicul profesor din Marea Britanie care se ocupa de întelegerea psihologiei publice si care este cunoscutîn toata lumea  pentru cercetarile luiîn domenii neobisnuite, inclusivîn cele legate  de iluzie, noroc, umor si paranormal. El este psihologul cel mai adesea  citat de catre mass-media britanica, iar cercetarile sale au fost  prezentateîn mai mult de 150 de programe de televiziune din Anglia. El îsi prezintaîn mod frecvent activitatea, pe postul de radio 4 si  publicaîn presa de prestigiu, articole legate de cercetari si de  rezultatele obtinute.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.