Putere si interdependenta. Traducere de Adriana Straub - Studiu introductiv de Olivia Toderean

Putere si interdependenta. Traducere de Adriana Straub - Studiu introductiv de Olivia Toderean
-16%
Preț: 16,80 lei
20,00 lei (-16%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Incepind din anii 1970, relatiile internationale au suferit o mutatie calitativa– generata de intensificarea schimburilor comerciale, a investitiilor etc.– care stimuleaza cooperarea intre state si aduce in prim-plan si actori nestatali, precum corporatiile transnationale. Punct de reper in intelegerea politicii internationale contemporane, lucrarea dezvolta o paradigma a interdependentei ce deschide studiul relatiilor internationale catre sfera economica si inspira in buna masura studiile actuale privind globalizarea. Conceptia originala asupra politicii internationale permite intelegerea relatiilor dintre economie, politica si cooperarea institutionalizata pe baza unei noi teorii internationale, verificata empiric prin intermediul unor studii de caz. Reflectind evolutiile relatiilor internationale din ultimele decenii ce nu pot fi explicate de paradigma realismului clasic, volumul se adreseaza profesorilor si studentilor la relatii internationale si stiinte politice.
   

Cuprins: Interdependenta in politica mondiala• Realism si interdependenta complexa• Explicarea schimbarii regimurilor internationale• Schimbarea de regim in domeniul oceanelor si a sistemului financiar• Statele Unite si interdependenta complexa• Putere, interdependenta si epoca informatiei• Putere, interdependenta si globalism
Nr. de pagini: 416
Anul aparitiei: 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.062 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.